Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Muszáj bevallanom, hogy...

Muszáj bevallanom, hogy dolgoztam már?

Figyelt kérdés
10 ledolgozott munkanapom volt életemben összesen, még 2011-ben. A helyről kiléptem, mert terror volt a javából. Azóta lecserélték a teljes vezetőséget. Azóta csináltam 2 szakmát és most megint állást keresek. Azonban egyik interjú sem jött össze, gondolom, azt hiszik, hogy linkóci vagyok azért, mert csak 2 hetet bírtam ki az első munkahelyen. Muszáj ezt elmondanom a felvételiztetőnek, hogy nekem van annyim? TB kiskönyvet kaptam. Mi lenne, ha nem említeném és így "pályakezdő" lennék. Rájönnek arra, hogy én 2 éve dolgoztam 10 munkanapot?

2013. ápr. 19. 21:45
 1/6 anonim ***** válasza:
72%
Mivel a papírjaidat le kell adnod a munkahelyen ott úgyis kiderül hogy dolgoztál már.. Kár hazudni
2013. ápr. 19. 21:49
 2/6 A kérdező kommentje:
És ha azt mondom, hogy nincs papírom, mivel még nem dolgoztam? Mikor kezdtem, akkor nem voltak papírjaim. Beadom azt a papírt, hogy regisztrált munkanélküli vagyok és csókolom. Akkor is rájönnek? Nyilvántartásba van ez véve?
2013. ápr. 19. 21:51
 3/6 anonim ***** válasza:
72%

Igen, nyilvántartóba van véve. Mivel a régi munkahelyed mindent rögzített. Akárhány napot dolgoztál az minden rögzítve van.

Apámnak amikor nyugdíjba ment még az a 13 nap is rögzítve volt amit egy filmstúdióban dolgozott.

Egyébként nem az a gond hogy csak 10 napot dolgoztál. Nekem volt olyan munkahelyem ahol csak 3 napot melóztam, majd kiléptem. Mégis felvettek, pedig ott volt előttük..

2013. ápr. 19. 21:58
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Akkor ezen kár gondolkodnom. Igazad lehet, nem feltétlen a 10 nap. Csak akkor nem értem. Ma hívtak vissza az egyik helyről. 18 jelentkezőből vettek fel 3 embert egy olyan munkakörbe, ahová egyedül nekem volt képesítésem. Nem egyszerű dolog pedig. A tanfolyamom majdnem egymillió forintba került, erre felvesznek (nem pejoratív értelemben, de ez van) csőcseléket. Na erre varrjon gombot valaki!?
2013. ápr. 19. 22:02
 5/6 anonim ***** válasza:
55%

10 nap az olyan kevés, hogy akár azt is mondhatod utólag, ha ez felmerül, hogy mivel olyan kevés, így nem is számítottad munkának.

Szerintem ez teljesen mindegy. Ennyi erővel aki diákként dolgozott, az sem pályakezdő?

2013. ápr. 20. 12:19
 6/6 anonim ***** válasza:

aki pályakezdő, az kap start kártyát (remélem, létezik még) az első munkahelyre, tehát olcsó a cégének, ezáltal kapós.

ha az első munkahelyen ezt a lehetőséget ellőkted, és azt hazudod, hogy pályakezdő vagy, és ők számítanak a kedvezményre, és nem jár, akkor az nagy bukta !!!

2013. ápr. 30. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!