Feladtam pénzt bankon keresztül, kaptam róla egy számlát is, az illető azt mondja hogy neki nem érkezett meg a pénz, bár rá van írva a neve is a számlára. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
mit tudok ilyenkor csinálni?2009. szept. 24. 15:17
1/8 anonim válasza:
bescanneled neki a papírt amit a bank adott vissza igazolásul, hogy te befizetted.
3/8 anonim válasza:
1. egyeztetni kellene a partnereddel a bankszámlaszámát, hogy valóban jó helyre küldted-e?
2. a bankodtól is kikérhesz (vagy online letöltheted, ha van netbankod) egy arra a napra vonatkozó bankszámlakivonatot
3. ha minden stimmel, akkor az is lehet, hogy a bankközi átutalás lassú, néha több nap is eltelik, mire jóváírják.
De ha minden ok, akkor a számlavezető bankodat kell kérdezni, hogy a partnerbankhoz mikor küldte át az összeget.
4/8 anonim válasza:
előző vagyok: ha kezedben a bankod papírja, hogy elment a pénz, akkor hozzon ő is arról, hogy nála nem landolt. Nehogy átverjen...
5/8 A kérdező kommentje:
tudom a nevét mert emailbe megadta, és amikor megpaktam a számlát akkor ugyanaz a név volt rajta, most akkor vagy pont kifogtam egy ugyanolyan nevű embert vagy valahol sántít a sztori. Ha bemegyek a bankba akkor megtudom kérdezni hogy aznap amikor feladtam akko ő megkaphatta-e?
2009. szept. 24. 16:13
6/8 anonim válasza:
Mennyi idő telt el a feladás és a "nemjöttmeg" infó adása között? Mert ha több, mint 3-4 munkanap, akkor esetleg lehet, hogy átejtett az illető. Ha ez egy internetes vásárlás, akkor elvileg a partnered leinformálható és akár egy rendőrségi feljelentéssel is lehet indítani. Mindenképpen küldd el neki e-mailben a dokumetációt, hogy a számládról elment a pénz.
7/8 A kérdező kommentje:
augusztus 6-án adtam fel, azóta már dumáltunk, elküldtem neki a papírt, ő azt mondja nem érkezett meg, de a neve rajta van a papíron, nem nagy az összeg, de bosszantó.
2009. szept. 24. 17:04
8/8 anonim válasza:
A bankszámlaszám egyezik? Befizetéskor te adod meg a nevet (vagy utaláskor), a bank nem ellenőrzi a helyességet. Nem dobja vissza a rendszer. De ha ő is azt a bankszámlaszámot írja, akkor legfeljebb a bankban tévedhettek, elírták, akkor ott kell reklamálnod. Honnan kaptad a bankszámlaszámot amire utaltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!