Munkáltatónak hogy kell elszámolnia ha fizetett ünnepen nem tudtam kivül álló ok miatt dolgozni?
Figyelt kérdés
A következő lenne a kérdésem.Március 15-én hóakadály miatt,nem tudtam bemenni dolgozni,60km-re.Hóakadály miatt,kijárási tilalmat is elrendeltek,sehol nem lehetet közlekedni.Ez az ünnepnap nekem munkanap lett volna ami fizetésben is több mint egy átlag munkanap.A munkáltatóm fiztésnélküli igazolt távollétnek számolta el.Mindenkinek aki nem dolgozott fizetett ünnepként.Azt mondták mivel dolgoztam volna és nem jelentem meg,így semmi nem jár.A tv-ben hírekben mindenhol azt mondták hogy a rendkivüli időjárás miatt,nem érhet hátrány ha nem tudok bemenni dolgozni.Mi a jogszerű ilyen estben,milyen bér járna nekem erre az ünnep napra,ha önhibámon kivül nem tudtam megjelenni? Természetessen erről munkaidő elötti nap is tudtak,mert előszőr akkor jeleztem.2013. ápr. 3. 16:00
1/3 anonim válasza:
Az, hogy a hóakadály miatt nem érhet hátrány, annyit jelent, hogy nem rúghatnak ki emiatt. De, ha nem dolgoztál, akkor bér sem jár rá, gondolom, ez logikus.
Minden más munkáltató igazolt, de fizetés nélküli távollétként kezelné. Másik lehetőség, hogy megbeszéled a feletteseddel, hogy arra a napra, ha nem gond, inkább szabadságot számfejtsenek. Így - 1 szabadnap, de legalább fizetett.
Egyébként teljesen jogszerűen jártak el...
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm,ez teljesen érthető vagyis majdnem teljesen mert,mindenkinek aki nem dolgozott fizetett ünnepnap még annak is aki beteg,akkor nekem miért fizetetlen?
2013. ápr. 5. 19:27
3/3 anonim válasza:
Aki nem dolgozott, annak gondolom, nem is kellett aznap munkát végeznie, ezért kezelték fizetett ünnepként. A beteg dolgozót viszont nem értem, hogy miért. Annak vagy betegszabadság, vagy táppénz. Lehet, hogy Ő is megbeszélte a főnökével valahogy másképp...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!