Mit tegyek a karrierépítésem érdekében?
Jelenleg egy magáncégnél vagyok irodai alkalmazott. Szeretem ugyan a munkámat és anyagiakban sem panaszkodom, de semmi sem tart örökké, s én egy gyeses helyén vagyok, aki kevesebb mint egy év múlva visszatérhet a munkába. (Engem akkor vagy lapátra tesznek, vagy nem...)
Eredeti végzettségemet tekintve pedagógus vagyok (vallástanár, nevelő, történelem). A diploma után 4 évig dolgoztam ezen a területen, mint óraadó tanár (heti 8-15 órában).
Amennyiben lehetőségem nyílik rá, szeretnék az oktatás területére visszatérni, de nem tudom, hogy milyen lehetőségeim lennének. (Elsősorban Budapest érdekelne)
Gondolok itt: tanári, oktatásszervezői, pedagógiai - asszisztens, pedagógiai intézeti, tanulmányi előadói stb. állásra, de akár kutatás is érdekel.
Ugyanakkor szeretnék több vasat is a tűzben tartani. Bár hiszek az életfogytig tanulásban, de nagyobb lélegzetvételű tanfolyamot/diploma stb./ nem szeretnék végezni, legfeljebb a nyelvtudásaimat felfrissíteni vagy egy számítógépes képzésen részt venni.
Érnek ezek valamit?
Ti mit tennétek a helyemben?
Köszönöm a válaszokat!
Én a következőket tenném, ha a helyedben lennék:
1. Igyekeznék minél jobb teljesítményt nyújtani a jelenlegi munkámban. Már csak azért is, mert én is hasonló cipőben jártam, felvettek egy céghez irodavezetőnek helyettesként, és annyira meg voltak velem elégedve, hogy az illetőt már nem akarták ebbe a munkakörbe visszavenni, csak egy másikba. :) És így most van időm megtalálni az "utam", nem kell az álláskereséssel bajlódnom.
2. Közben nézegetném és folyamatosan pályáznék tanári állásokra.
3. Nyelvtudás (elsősorban angol) és számítástechnikai képzés elengedhetetlen, az egyik legfontosabb szakismeretek manapság. Mindenképpen megerősödnék mindkettőben.
Sok sikert kívánok Neked! :) Bizonyára jól fogsz dönteni.
:) Van igazság Oliver Cromvell által mondottakban. Itt pont a puskapor részével van a gond.
Köszönöm a tanácsokat, s várom a következőket.
Igyekszem jól teljesíteni, sosem szerettem semmit felében-harmadában végezni. Állítólag a gyeses nem akar visszajönni, de hát ebben nem lehet bízni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!