Mi a véleményetek az operátori munkáról?
Az operátori munkást régebben egyszerűen betanított segédmunkásnak hívták.
Nincs azzal semmi baj ha az ember nem tud elhelyezkedni a szakmájában vagy nincs semmi szakmája.
Én voltam már operátori munkás a Samsung-nál és jelenleg is operátori munkásként dolgozom egy elektronikai cégnél (igaz Angliában, és nem otthon)
Minimálbérért sokszor a lelkedet is kidolgozod.
Sőt, rosszabb esetben összevonják a munkát és 3-4 fázist is kell csináljál, egy ember fizetéséért, és a norma is ugyanannyi mintha 1-2 fázist csinálnál.
Ne gondolja senki hogy olyan nagyon könnyü az operátori munka! Abszolút nem az!
Igaz hogy nem kell hozzá semmi ész meg iskola, de kell Kézügyesség, meg Gyorsaság.
Én dolgoztam operátorként (remélem még fogok is) a Samsung egyik romániai leányvállalatában, amig meg nem szünt.
A polieszterolhabokat tettem a dobozokba, a dobozokat meg a szalagra. Monitorokat csináltunk. Én azt az egy fázist csináltam, de láttam hogy mások mit csinálnak.
Éppen azért mondom hogy nem egy könnyü munka cimkét ragasztani (nem mindegy hogyan, és hova ragasztod, és legyen gyürödésmentes, közben figyelj a sorszámára is, scannelni (ahol szintén figyeled a termék sorszámát), avagy dolgokat belebakolni a dobozba, mert gyorsan 6-8 féle dolgot kell beletegyél abba a dobozba.
Úgyhogy azért mondom hogy Nagyon Nehéz az operátori munka, mert futószalag mellett úgy kell dolgozzál mint egy őrült (minimálbérért)mert olyan gyorsan megy a vonal, és sokszor elvárják hogy maradj tulórán meg gyere be szombaton is, miután őrült módjára lenyomtál 3000 monitort a szalag mellett.
Az operátori munka akkor jó ha csak Egy fázist kell csináljál, és nagyon lassan megy a vonal, vagy ha nem a szalag mellett vagy, hanem az elökészitö csoportban.
De kérdem én, hol van manapság már ilyesmi?
Hello. Én még nagyon kezdő vagyok ezen a téren, de remélhetőleg nem kell ebben a munkakörben dolgoznom. Én kb összesen 2-3 hónapot voltam egy gyárban, mint diákmunkás, de így is 3 géphez osztottak be egy műanyagos cégnél. Tehát nekem megfelelt pénzgyűjtésre, de nem ajánlom senkinek, ha megteheti, hogy máshol dolgozzon.
És le a kalappal azok előtt, akik ezt már régóta csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!