Cégen belül szeretnék megpályázni egy másik munkakört érintő állást. Mire számíthat az ember ilyen helyzetben?
Nem világos, hogy miért kellene szólnod a főnöködnek. Pályázd meg, aztán meglátod, hogy mi lesz. Lehet be sem hívnak, lehet behívnak, de nem találnak alkalmasnak, lehet Te nem találod jónak az interjú alapján a megpályázott állást.
Ha azt mondják, hogy megfeleltél és Te is úgy gondolod, hogy váltani akarsz akkor a HR és a leendő felettesed bevonásával lerendezitek a dolgot a jelenlegi feletteseddel.
Legalábbis komolyabb multinál így működik.
"Nem világos, hogy miért kellene szólnod a főnöködnek."
Mivel cégen belül pályázik másik állásra, szerintem sokkal cikibb, ha a hr-estől tudja meg, hogy a beosztottja más posztra vágyik...
# 4:
Komoly multinacionális cégeknél a HR osztály nem ad ki információt az aktuális felettes számára, hogy a beosztott éppen pályázatot adott be másik pozícióra. Vagy ha igen, akkor a felettes nem hív be emiatt elbeszélgetésre az irodájába.
Egyebekben, ha elmondja, hogy pályázni szeretne és nem jön össze több szempontból is rosszabb helyzetbe kerül. Rásül a bélyeg, hogy nem kellett máshová, így a jelenlegi pozíciójában is rosszabb alkupozícióba kerül. El akart menni, tehát nem elég motivált és lojális, így ha leépítésre kerül sor, megfelelő jelölt.
4. vagyok. Igazad van. Csakhogy...
Én is multinál dolgozom, nálunk a vezető talán hamarabb tudja az elpályázó dolgozók döntéseit, mint a hr-es. De nálunk összedolgoznak az osztályok, és megbeszélik a volt és leendő vezetőkkel, hogy mi lenne előnyösebb első körben a munkáltató, másodsorban a munkavállaló számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!