Sportkommentátornak hol lehet tanulni és milyen az elhelyezkedési esély?
Figyelt kérdés
Egyetemen kell tanulnia vagy hol? Mennyi fizetést kap havonta? Hogy lehet elérnie azt hogy kommentáljon magyar válogatott meccseket (pl:foci,vízilabda,kézilabda)?
Vagy itt is van ranglétra hogy valami kevésbé érdekessel kezd (pl:korcsolya,legalábbis számomra unalmas)? Értelmes válaszokat előre is köszönöm.
2013. márc. 28. 09:50
1/10 anonim válasza:
A Debreceni Egyetemen lehet, egy ismerősöm ilyen szakon tanul ott. Szerintem kicsi az elhelyezkedési esély, ha belegondolsz, ismerős hangokat hallasz vissza minden sport közvetítésnél, nehéz lehet bekerülni abba a "körbe". De szerintem rádió adónál is ellehet helyezkedni vagy esetleg városi televízióknál.
2/10 A kérdező kommentje:
köszi!
2013. márc. 28. 14:13
3/10 A kérdező kommentje:
melyik karon lehet tanulni ?
2013. márc. 28. 14:15
4/10 anonim válasza:
BTK és ez egy Felsőfokú szakképzés, de szerintem ez nevet váltott Felsőoktatási szakképzésre ha jól rémlik.
5/10 A kérdező kommentje:
a karon belül nem tudod a pontos nevét?
2013. márc. 28. 14:44
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2013. márc. 28. 14:48
8/10 anonim válasza:
a sportkommunikátor és sportkommentátor két külön dolog, nem csak elírás
9/10 anonim válasza:
Ezt nem tudtam, köszi a javítást!
10/10 anonim válasza:
Média szakosok, újságírók vagy szakik szoktak sportkommentátornak állni. Szerintem a sportkommentátorok legalább fele nem végzett el semmiféle szakirányú képzést, mert ezen a kicsi magyar piacon felesleges. Van persze, aki külföldön lett riporter vagy sporttévé munkatársa, de itthon egyszerűbb a tűz közeléből bekerülni - csak lássák rajtad, hogy értessz hozzá. Amihez nincs szakértő, azt meg megkapja a másik 50%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!