Kinek a számlaszámára menjen a fizetés? (lenti helyzet. )
Figyelt kérdés
Nekem van számlaszámom, barátnőmnek nincsen. Barátnőm nemrég elkezdett dolgozni, de még nem döntöttük el, hogy a fizetése kinek a számlájára menjen, a szüleiére, vagy az övére. Jelenleg az ő szüleinél lakunk, de majd egy házat szeretnénk venni, és akkor ciki lenne a szüleitől pénzt kéregetni. A szülei azt akarják, hogy az ő számlájukra menjen a pénz. (És el is költenék.) A házra hitelt nem vennénk fel, mert a pénz nagyjából megvan rá, csak addig nem akartam ilyen dolgokba belevágni, amig neki nincsen stabil munkahelye. (Majd ha meglesz 2-3 hónapnyi fizetés, meg úgy látom, hogy stabil a munkahely akkor majd belevágunk a házvételbe, tavasszal, vagy nyáron.) Szóval szerintetek kinek a számlájára menjen a pénz, a szüleiére, vagy az enyémre?2009. szept. 15. 19:27
1/5 anonim válasza:
A barátnőd nyisson a saját nevére egy számlát,és odakérje a fizetését.Ha akarja,neked adhat meghatalmazást a pénzfelvételre.A szüleinek semmiképpne ne adjon.
Mivel otthon lakotok,a rátok eső rezsit adjátok oda a szülőknek.Ha együtt is étkeztek,beszéljétek meg,hogy arra mennyit adjatok.Nálam is laktak a gyerekeim,és ez működött.Igaz,hogy az étkezést úgy oldottuk meg,hogy hol én hol ők vásároltak be.
A szülőknek semmi joga a ti keresetetek felett rendelkezni !
2/5 anonim válasza:
Szerintem nyisson magának egy számlát valamelyik bankban! Egyáltalán nem egészséges, hogy a saját keresete akár a Te számládra kerüljön, akár a szüleiére. Nem olyan nagy kunszt a bankszámlanyitás.
3/5 anonim válasza:
Nem értem hogyan merülhet fel egyáltalán, hogy valaki a fizetését ne a SAJÁT BANKSZÁMLÁJÁRA kapja???
4/5 anonim válasza:
A fizetést könyvelésileg nem utalhatják más számlájára, csak aki a bejelentett dolgozó. (AZ előfordulhat, hogy közös számlája van pl. egy házaspárnak és arra utalnak, de a legtöbb cég ezt sem szereti)
5/5 A kérdező kommentje:
Hozzá szoktam járulni, változó, 15-30000 körül, de ha mondjuk én vagyok épp bevásárlóközpontba kocsival akkor mindig hívom a szüleit, hogy mit kéne venni, stb. Az én szüleimnek is egy számlaszámuk van. Amúgy még nem vagyunk házasok, jövő tavasszal/nyáron lenne esküvő, vagy az utána levő évben, majd amikor lesz rá pénz.
2009. szept. 15. 22:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!