Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy sima gimnázium után (4...

Egy sima gimnázium után (4 éves) lehet menni olyan iskolába, ahonnan ha ki kerülsz ügyvéd leszel? Jól keres egy ügyvéd?

Figyelt kérdés

2013. márc. 12. 22:40
 1/5 anonim ***** válasza:

Ügyvédnek Jogi diploma kell, nem két forint.

Egy ügyvéd jól keres, de jelen pillanatban túlkínálat van belőlük, nem is kicsi...

2013. márc. 12. 22:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Ilyen nincs.

Gimi (érettségi után) el kell menned valamelyik egyetemen jogász szakra, a képzés 5 év. Ezután jogász leszel.

Utána pedig gyakornoknak kell elmenni, aztán pár év múlva leszel ügyvéd.

Szóval ez elég hosszadalmas folyamat.

2013. márc. 13. 10:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Nincs, érettségi után 5 éves jogi egyetem, diploma után 3 év ügyvédjelöltség, ezután szakvizsga, ekkor leszel ügyvéd. Ez érettségi után még kb. 9 évet jelent.

Ismerek olyan ügyvédet, aki még az irodát sem tudja fenntartani, ismerek olyat is, aki milliókat keres.

2013. márc. 13. 21:59
 4/5 A kérdező kommentje:

Bocsánat, hogy offlolok, de milyen képességekkel kell rendelkezni egy ügyvédnek? 4-es tanuló vagyok. Jól beszélek, és szépen írok. Ha meg van a kellő akaraterőm akkor válhat belőlem ügyvéd?

14/F

2013. márc. 14. 00:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát ez kevés. 8.os vagy? Mert az általános iskolai bizonyítvány az sehol nincs azt figyelembe se vedd. A francot elég akaraterő... Több millió forint kell ahhoz hogy az egyetem után bekerülj egy ügyvédi irodába hogy gyakornok lehess (tehát protekció kell). vagy pedig ha van ügyvéd rokonod vagy ismerősöd az talán bevesz. Ezek nélkül semmi esélyed. Arról ne is beszéljünk hogy a jogi egyetem sem egy teadélután, nagyon kemény, szóval az nulla hogy tudsz beszélni meg írni...
2013. márc. 17. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!