Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen órabérbe dolgozzak...

Milyen órabérbe dolgozzak látványterven?

Figyelt kérdés
Fotorealisztikus építészeti látványtervezésnél olyan problémába futottam, hogy egy tervezésem nagyon elhúzódott sok képet kellett csinálnom sok variálás volt stb. Ezzel nincs is semmi gond se felőlem se megrendelő felől csak úgy döntöttem hogy így inkább órabérben csinálom meg ők is ragaszkodnak hozzá mert a munkaórákat végig egyeztettük. Ez egy nagyon komoly milliárdos építkezés és így a látványtervemnek is nagyon magas szintűnek kellett lennie.

2013. márc. 11. 19:31
 1/1 anonim ***** válasza:

Lehet későn érkezik a válasz, de ilyen esetben az átlag (a többi ember átlag) órabérének többszörösét is kérheted 2, 3 vagy akár 4szeresét is.

Számolhatod úgy hogy csak a munkaidőt számolod bele, a renderidőt nem, akkor kérhetsz többet is óradíjként. Ha azt (a renderelést) is beleszámolod, akkor mondjuk a munkadij kisebb, és a munkadijjal megegyező vagy kicsit alacsonyabb legyen a renderelési órák díja (fele vagy 3/4-e).

Szamold ki mindet és nézd meg melyik a legjobb, de azért tartsd szem előtt hogy a munkaadók nagyrésze nem is tudja te mit csinálsz és azt hiszi ez könnyű munka, meg a renderelésről sem tud semmit, azt sem hogy órákig nem tudod használni a számitogépet csak hogy egy képet elkészits. Szóval ha sokáig tart a képet elkésziteni, akkor azt is számold a munkaórák közé, akkor az óradij kevesebb mintha nem számolnád bele, és fele annyi munkaóráért szeretnél ugyanannyi pénzt kapni. A munkaadónak is jobban fog tetszeni ha alacsonyabb az óradijad, nem fogja nézni annyira hogy mennyit dolgoztál, jobban zavarja ha többet kell fizetni egy óráért.

Remélem segitettem

2013. márc. 31. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!