A havi fizetés összege hogy jön ki?
Nem minden hónapban ugyanannyi a munkanapok száma, ennek ellenére mindig ugyanannyit kapunk majd? A munkabér tehát munkanapoktól függ vagy minden hónapban fix?
Én március 4-én kezdtem dolgozni, tehát március 1-jét kihagytam, így vajon hogyan jön ki, hogy mennyit kapok? Esetleg hétvégére is jár bér?
Mivel nem ismerjük a munkaszerződésed tartalmát, nem tudjuk megmondani.
Ha órabérben dolgozol, akkor a ledolgozott órák száma és az órabér szorzata adja ki a havi béred, ilyenkor a napok számától függően változó a béred.
Amennyiben fix havi béred van, akkor függetlenül a munkanapok számától, ugyanannyi lesz a béred minden hónapban, ha március 4-én kezdtél akkor oszd le a havi béred 21-gyel majd szorozd be 20-szal, elvileg annyi lesz a fizetés, bár kérdés, hogy az ünnepnapot miként számolják el, mert ebből volt egy kis kavarodás.
Egyebekben a kérdésedből kicsit úgy érzem, mint a devizahiteleseknél, tehát aláírtál egy szerződést és nem tudod mit tartalmazott.
A szerződésben fix összeg szerepel. A kérdés itt az elsősorban, hogy 31-gyel kell osztani (mivel TB-t úgy tudom minden napra fizetnek utánunk) és utána az eredményt szorozni 28-cal (mivel márc. 1-2-3 nálam kiesik), vagy csak a munkanapok számával (márciusban 21) kell osztani a bért, majd 20-szal felszorozni.
Feltételezem, hogy utóbbi lehet a megoldás. Majd kiderül.
Nem a hónap napjainak számával kell osztani, hanem a munkanapok és a fizetett ünnepnapok számának összegével.
A TB-t nem napokra fizetik utánad, hanem a bruttó béred alapján vonják.
Márciusban a munkanapok száma 20, a fizetett ünnep 1.
Ezzel osztják a bruttód, majd felszorozzák a mv-ben töltött munkanapok és fiz.ünn,napok számával.
Kivéve, ha a hónapban voltál betegszabadságon, vagy szabadságon. Azokra a napokra már nem a bruttó béred az alap, hanem a távolléti díj. Emiatt ha valamelyik hónapban szabadságon vagy, más nettót kaphatsz, mintha egész hónapban dolgoztál volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!