Ha valaki mondjuk a vállalkozásával havi 4-5 milliót keres meg akkor abból mennyi marad meg neki tisztán az adók után nettó bevételnek?
Ez így egy elég buta kérdés.
És mennyi a kiadás? Egy vállalkozásnak nemcsak bevételei vannak. Bevétel mínusz kiadás (ebbe az adók is beleértendők) = eredmény
ma 15:05
A buta azt te vagy hogy nem érted a kérdést.Sajnálom...Engem az érdeel hogy ebből mennyit kell leadózni!Nem az hogy egyéb kiadás!Engem az adó része érdekel hogy egy ekkora bevételből mennyit kell ADÓZNI!?Engem csak ez a része érdekel!
remélem a kérdezőnek nincs semmilyen vállalkozása...ilyen hozzáállással. bár a fukszos-terepjárós átlagot megüti, úgyhogy minden lehetséges.
csak hogy te is megértsd kérdező: nem lehet pontosan megmondani, hogy mennyi az adó (értsd egyéb járulékok), mert fogalmunk sincs milyen vállalkozásról van szó, vannak-e alkalmazottak, stb. stb. -
de nyugodtan butázz le mindenkit, mint az elsőt, aki segíteni akar, sokra fogod még vinni a világban.
mint mondtam, remélem nincs, de ha van, sok szerencsét a vállalkozásodhoz, szükséged lesz rá.
ma 15:28
Nem nincsen,csak kíváncsiság képpen kérdeztem hogy aki ennyit keres az vajon mennyit adózhat le abból?!Ne egyéb járulékokra voltam kváncsi csak az adóra.
Hogy én sokra fogom e vinni?Nem tudom...de te aki a mondatok elejét kisbetűvel kezdi az inkább ne is beszéljen...nevetséges...
szerinted a járulék micsoda? és azt egy idő után megérted, hogy nem a vállalkozás körülményeinek viszonylag pontos ismerete nélkül nem lehet pontos adatot adni?
de ja, köss bele a kisbetűimbe, attól neked biztos jobb lesz.:)
6. gondolom vicceltél vagy ismered a kérdezőt.:)
ma 15:47
Ez nem kötegedés de aki nekem jön ilyen fuxos és hasonló szöveggel miközben íni nem tud rendesen az inkbb ne dumáljon mert túl sok tejbe aprítani valója nem lehet a józan paraszti eszén kívűl...
Nehéz jó választ adni, de írok azért valamit. Ha normális körülményeket nézzük, tehát offshore és hasonló kiskapuk nélküli céget.
Akkor a tényleges nyereségből (bevétel-kiadás=nyereség) kell egyszer 10%-os nyereségadót fizetni, illetve ha kiakarod venni akkor 16%-os osztalékadó, illetve 14%-os EHO azt hiszem 450e forintos felső határral.
Ez csak a nyereség részére vonatkozik. Viszont számtalan más adó van, amit fizetni kell, de ezt így nem lehet megmondani mert nem mindegy milyen a cégforma, mekkora cég, milyen profillal. Vannak egyszerűsített adózási lehetőségek pl. KATA, EVA. Vagy fizeted hagyományosan a többféle adót pl. iparűzési adó stb. Alkalmazottakra is nagyon magas a tényleges teher a cég számára, több mint 50%.
Azt, hogy 5 millióból mennyi marad nem lehet megmondani. Ha egy kivitelező cég akkor nagyon kevés, ha egy ügyvéd vagy pénzügyi tanácsadó bevétele akkor valószínűleg sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!