Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi a diplomás minimálbér...

Mennyi a diplomás minimálbér jelenlegi netto összege?

Figyelt kérdés
Köszi előre is :)
2013. márc. 6. 17:13
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Egyébként nem 16% egységes adó van? 122-nek ez 83, nem?
2013. márc. 9. 21:44
 12/16 anonim ***** válasza:
De minek tanulsz, mert pl ha tanárnak akkor alapszakkal nem taníthatsz sehol, csak mesterszak után. Az pedig már az egyetemi diplomát ad, így utána az egyetemi kategóriába esel.
2013. márc. 9. 22:02
 13/16 anonim ***** válasza:
42%

A BSc (és nem BsC vagy bSc) az főiskolai végzettségnek számít (erről törvény rendelkezik, hogy a mai BSc-nek nevezett végzettség a korábbi főiskolai végzettséggel egyenlő). Mondhatsz bármit de BSc az a főiskolai fokozatnak felel meg. Ugyan úgy az MSc pedig egyetem.

A sima BSc-d az F kategória.

E – felsőfokú szakképesítés

F – főiskolai

G – főiskola + szakvizsga

H – egyetem

I – egyetem + szakvizsga

J – tudományos fokozat vagy akadémiai doktori cím

(röviden ezek a kategóriák, de még egyszer mondom, NEM az számít, hogy milyen papírod van, hanem hogy munkaköröd melyik fizetési osztályba tartozik, ha munkakörhöz elég egy főiskola, de neked egyetem+szakvizsgád van, akkor is F leszel)

De 16%-os személyi jövedelem adó van. Csak hogy a bruttó bérből az szja-n kívül még levonnak mást is (nyugdíjjárulék, eü-járulék, stb stb)

Ha nem hiszed, itt megnézheted. Írd be a bruttót és meglátod mennyi levonásod van.

[link]

(Hát nem akarlak megbántani, de remélem jó távol fogsz dolgozni tőlem. Mert – diplomás létedre – olyan tájékozatlan vagy a világ dolgai felől, hogy az már fájó. Nem szeretném ha ilyenek intéznék a mindennapi ügyeimet az államigazgatásban.)

2013. márc. 10. 07:56
 14/16 A kérdező kommentje:

Mivel nem pénzügyi területre megyek és sosem volt dolgom a könyveléssel sem, így fogalmam sincs hogy mennek ezek a dolgok és nem is hiszem, hogy pályakezdőként ezzel bárki tisztában van.

Én örülök, hogy kapom az állásajánlatokat, és fél év múlva amelyik tetszik azt be is töltöm. Viszont kénytelen leszek ezeknek is utánanézni.

Mondtam, fiatal, pályakezdő vagyok és közöm nincs ehhez a területhez, amint látom a többieknek sincs, akik válaszoltak rajtad kívül pedig már elég régóta dolgoznak.

Szóval én elfogadom a véleményed, de azért mindenféle ismeret nélkül én nem mondanék ilyet senkinek.

A munkával kapcsolatban pedig a felkínált munkaköröket betölthetem a BsC-vel is.

2013. márc. 10. 10:32
 15/16 anonim válasza:
A bruttó bér 65,5 %-át fogod megkapni, a levonások miatt. Így élő példa, aki a garantált bérminimumot kapja az ugye bruttó 114 ezer, az kézhet 74.670 Ft-ot kap.
2013. márc. 18. 16:13
 16/16 anonim válasza:
Valaki be tudná linkelni azt a törvényt, ami rendelkezik arról, hogy a BSc az főiskolai végzettségnek számít?
2014. febr. 3. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!