Értékesítői munkához a munkatapasztalathoz beleszámíthat a hálózatos értékesítésben (MLM) eltöltött idő?
Ha meg nem írod bele akkor jön a kérdés, hogy mit csináltál addig? Nem dolgoztál?..
Ha nem akarod, nem kell részletezni, de megemlíthetnéd, hogy tudják az idő alatt is csináltál valamit.
Viszont ha értél el sikereket, akkor én mindenképp beleírnám.
Más fórumon, mlm tapasztalatok topikban van egy kolléga, aki céges oktatásokkal, és tanácsadással foglalkozik. Pont ő mesélt egy hasonló "sorsú" emberkéről, aki mindenáron be akarta írni,mert pályakezdőként nem volt anno más lehetősége és csak abban volt referenciája.
Ő akkor azt tanácsolta, hogy ne tegye. Szerintem sem célszerű. Egyfelől elég negatív a megítélése, - kivétel az mlm sikeremberei körében, amibe feltehetően nem tartozol-, ha munkát keresel, másfelől pedig Te is tudod, hogy a rendszerben nem voltál alkalmazott és a cég sem ad ki erről neked semmi tanúsítványt,referenciát, mintha ott sem lettél volna és igazából a pozíciódat sem lehet nagyon sok esetben meghatározni. Azt meg nem fogják komolyan venni, hogy "smaragd régió igazgató voltam"...
Ha vállalkozóként csináltad, akkor egyszerűen írj arra az időszakra egyéni vállalkozóit, vagy amilyen céged volt, ha nem, akkor ne írd be.
Annyit nem nyom a latba, hogy komolyan számításba vegyék,mert pl. céges megbízásokban ez 0, mert ugye ott nem arról szólt az értékesítés,kis tételben meg a megbízó cégnek nem érdeke, mert nem egy darabot kell majd itt eladni, hanem folyamatos rendelések, és nagyobb tételek fognak kelleni.
Sajnos ilyenkor jön be,amit én is elég rég óta hajtok, hogy nem mindig előnyös egy mlm üzlet, és vannak olyan hatásai amik a későbbiekben is elég meghatározók lehetnek, csak épp ezzel kevesen számolnak amikor belevágnak.
Inkább az értékesítendő termékcsoporthoz keress valami affinitást, vagy kapcsolatot esetleg kiemelt érdeklődést, de ez feltételezi azt is, hogy valóban otthonosan is mozogsz a termék piacán és ismered a lehetőségeket, fajtáit, stb. Igazából el tudod-e adni és tudod-e esetleg hogy a termék célközönségét hol találod meg.
Köszönöm a válaszokat, főleg Neked, Bak Norbert!
Sikereket, ahogy gondoltátok, nem értem el benne, de végül beírtam, mert minimum 2 éves értékesítői tapasztalatot kértek, ami enélkül nem volt meg. Tegnap estig kellett leadni az önéletrajzot, ma pedig már délelőtt behívtak egy személyes interjúra! :)
Szerintem elég jól sikerült megfogalmaznom az önéletrajz szempontjából problémás MLM munkát, végül ezt írtam rá:
XY Kft. – hálózatos értékesítő
(Az XY Kft. termékeinek értékesítése végfelhasználók részére, disztribútorok felkutatása, és képzése.)
Viszont írtam egy szép motivációs levelet is, ami szerintem sokat nyomott a latba, így akár lehet az MLM munka inkább negatív lecsengésű volt, de a motivációim felhúzták. Majd kiderül! :)
Ezt érdemes megkérdezni, hogy mi miatt hívtak be interjúra, és mit gondolnak az mlm cégről. Engem nagyon érdekelne, mert én is hasonlóan vagyok, bár én kis gondolkozás után lazán beleírtam, és sok jelentkezésnél ki is emeltem, hogy ebben a szakmában dolgoztam, így jól tudok bánni az emberekkel.
Én folytatni is akarom, de megváltozott helyzetek miatt most szüneteltetnem kell, mindenesetre örülök, hogy 1 évet így elmondhatok magamról az önéletrajzban, mivel harmadannyival több számomra alkalmas munkára tudok jelentkezni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!