Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Túlsúlyosként kaphatok segélyt...

Túlsúlyosként kaphatok segélyt vagy bármilyen támogatást?

Figyelt kérdés

Huszonöt éves vagyok, korábban csak diákmunkát végeztem, de abból is a könnyű fizikai munkát, irodai munkakörben. Sajnos az utóbbi években nagyon elhíztam, 220 kg felett vagyok, ami nehezíti a járásomat és minden mást is. Szerencsére komolyabb egészségügyi problémákat - még, - nem okoz ez az állapot. Amit tudok megteszek a leküzdése ellen, de ez nem jelenti azt, hogy az eredmény gyors lenne. A nagy testsúlyom miatt állást sehol nem kapok, és semmilyen segélyben nem részesülök, csak a havi TB hozzájárulásom vállalta át az önkormányzat.

Addig, amíg újra sikerül formába lendülnöm, addig is érkeznek a csekkek, amiket be kell fizetni. Nem tudja valaki megmondani azt, van-e valami mód, hogy megváltozott munkaképességűnek tekintsenek, vagy kaphassak valamilyen - még leírni is rossz, - segélyt a fennmaradáshoz? Tényleg megteszem amit kell ahhoz, hogy leadjam a súlyfeleslegem, de ez nem érdekli sem az áramszolgáltatót se a vizeseket, nekik is be kell fizetni a csekkeket.

Szóval, tud valaki módot arra, hogy igénybe vehessek valamilyen segítséget?

2013. febr. 27. 14:34
 1/9 anonim ***** válasza:
86%

Olyan szoc. segélyeket igényelhetsz, mint bármelyik munkanélküli...

A dagiságra nem fizetnek, és ne haragudj meg, de nagyon jól teszik. Ajánlom, hogy spórolj a kaján és abból fizesd be a rezsit, így összeköthetnéd a kellemeset a hasznossal.

2013. febr. 27. 14:43
 2/9 anonim ***** válasza:
69%
Bocsi, de már csak ez kéne.. Motíválják is őket a segéllyel...
2013. febr. 27. 20:32
 3/9 anonim ***** válasza:
84%

Emiatt nem hiszem, hogy kaphatsz segélyt. Csak az jár, ami bárki másnak.

Viszont, ha valóban 220 kg vagy, akkor minél hamarabb kérj orvosi segítséget. Ilyen testsúlynál akár a gyomorszűkítő műtét is szóba jöhet, de enyhébb megoldások is vannak.

2013. febr. 27. 21:07
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
Lifenetworkon volt egy.műsor Anglia legkoverebb családját próbálják lefogyasztani....ott kapnak segélyt azért mert kövérek...de remélem ezt megse fordul a fejukbe bevezetni Mo.n, jut elég eltartott arra a 2,5millió adófizetőre...Ahhoz hogy ilyen tetemes tömeget érjen.el az ember ahhoz giga lustaságra és mega ételmennyiségre van szükség. Az étel viszont pénzbe kerül...kajára valo van,de rezsire valo már nincs? Fogd vissza a "csipegetést" keress valami netes munkát vagy boritékolósat ....mozogj diétázz és adj le 150kg
2013. márc. 5. 14:31
 5/9 anonim ***** válasza:

Megsúgom, biztosan van egészségügyi problémád.

Ezt vizsgáltasd ki:

Pajzsmirigy-alulműködés

Inzulin-rezisztencia.

2013. márc. 5. 16:15
 6/9 hájaaa ***** válasza:

"Ahhoz hogy ilyen tetemes tömeget érjen.el az ember ahhoz giga lustaságra és mega ételmennyiségre van szükség"

Mert genetikára nincs szükség mi? Tesóm, orrba szájba zabál és mégis átlagos testsúlyú míg a szomszédom aki kb annyit eszik mint én(normál étkezés) totál elvan hízva. Hiába mozog(nem rendszeresen de mozog, a tesómmal ellentétbe aki ritkán mozom) mégis elhízott. Tehát nagy tévhit, h csak mozogjáb+ és lefogsz. Nagyon intenzív testedzés kéne és nem biztos h a szív kibírná, lassú és kemény munka árán lehet csak természetesen lefogyni.

2013. márc. 5. 16:24
 7/9 anonim ***** válasza:
Hájaa....remélem azért nem hiszed azt hogy napi egy sportszelettől+a genetikátol felszed az ember 220kgt....van ismerősöm aki a genetikával magyarázta a tulsulyát,de 150-nél sose nyomott többet. Szerintem a 150 az a lélektani határ ami fölött az ember csak magát okolhatja...mondhatni ha előbb nem, 150kg-nál már kellene egyet az orvos felé böfögni,hogy "Figyelj paraszt!hízom mint az állat,segítsél már és mond már meg mitől van!" Biztos vagyok benne hogy ha akarta volna a 80kg-s önmagát visszaköszönni a tükörbol akkor már tett volna valamit érte...nem hagyta volna 220-ig menni....A szomszédod meg ahogy irtad nem mozog eleget....ne is csodálkozzon ha hizik. Én egyszer elkezdtem figyozni 1,5 honap alatt 11 kg-t leadtam. Aztán egy jo ideig tartottam,de ahogy jott más melo nem volt kedvem futni vagy faradt voltam. Elkezdtem csokival tomni magam mikor szerelmi bánat ért és visszajottek a kilok...azóta is megvannak.most is sz.ros ulomunkat végzek,tespedik itt egész nap,a tököm kivan.délelott még lenyomok egy másodállást 4 oraban, fél1-tol meg a sima 8 orás tespedés.Se energiam,se akaraterő...eddig....most ott vagyok.hogy tartom a sullyom és gyűjtöm az erőt.egyre több inger inspirál hogy ujra nekivágjak,de ha nem is sikerulne nem hagynam magam 220kg-ig elmenni...még 120-ig se. Az már tényleg a "lesz.rom" kategoria lenne. Annyira meg nem.lehet senkise önző hogy saját magát fosztja meg az egészséges hosszu élettol (családrol nem is beszelve)
2013. márc. 5. 17:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Jó nagy marhák vagytok! Köze sincs ennek a kajához. Én napi 6-7X eszek, tudatosan tömöm magam és sehogy nem vagyok több mint 60kg..
2013. márc. 5. 17:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Valóban van, aki könnyebben hízik, és mondjuk sosem lesz kockás hasa (csak nagyon durva edzéssel és diétával), de akkor sem szed fel senki egyik napról a másikra 100+ túlsúlyt normál kaja és némi testmozgás mellett.
2013. márc. 5. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!