Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen az adózás más országokban?

Milyen az adózás más országokban?

Figyelt kérdés

Ha én itthon keresek 200.000 Ft-ot nettóban, akkor az havonta 364.893 Ft bruttó. Iszonyat.

Arra lennék kiváncsi, hogy ha külföldön keresnék nettó 200k-t, azaz 734eurót, akkor ott mennyi lenne a bruttó jövedelem?

Ezek az országok érdekelnének:

Németország,

Ausztria,

Anglia,

Svácj,

USA(valamelyik állam),

Franciaország,

Szlovákia,

Hollandia,

Finnország,

Svédország.

Tehát szeretnék egy összehasonlítást nézni. Igen azt tudom, hogy a 200k Ft nem ugyanazt jelenti külföldön mint itthon, de az arányok a fontosak, hogy a fizetés mekkora arányát szedik le külföldön.

Előre is köszi a válaszokat.

2009. szept. 10. 13:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Németországban attól függ, hogy milyen adókategóriába tartozol. az meg attól függ, hogy házas vagy-e, van-e gyereked. továbbá az is számít, hogy tartozol-e valamelyik egyházhoz és melyik tartományban laksz és melyik betegbiztosítónál vagy.

egy átlag a következő:

Bajorország, hajadon, gyerek nélkül, egyházadó köteles és átlagos betegbiztosító

nettó fizetés 800 Euró

bruttó fizetés 1023 Euró

ehhez még a munkáltatónak is kell pluszban fizetni TB-részt.

de nettó 800-ból nem igazán tudsz megélni, talán falun nagyon szűkösen.

az átlag bruttójövedelem munkavállalók számára 2008-ban 3064 Euró volt. ami a fenti paraméterek szerint 1784 Euró nettót jelent, 2009-ben 1806 Euró, mert volt járulékcsökkentés.

2009. szept. 10. 14:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Már ne haragudj, de szerintem te bruttot keresel és az adó után lesz belöle netto - ezt nem visszafelé szokták számolni.

A 14:07-asnak: 800 Euro itt Németországban sokaknak egy álomjövedelem lenne, aki munkanélküli, az havonta 345 Eurot kap és abból kell megéllnie, az ugynevezett Minijob is 400 Euro, és sokan ebböl élnek - nem túl jól, de ha nincs több, akkor ebböl is ki lehet (és kell) jönni. Tapasztalatból tudom, nekem is csak 396 Euro a havi jövedelmem.

2009. szept. 10. 14:29
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem haragszom, tudom mi a nettó ls a bruttó. De én nettóból számoltam ki a bruttót.

Ha elmész valahova interjúra, akkor tesztel rá, hogy mennyi bruttót fogsz ott keresni. Mindenkit a nettó érdekel, hogy mennyi pénzt vihet haza a hó végén.

Namost ha keresel 200k HUF-ot, akkor az 364k HUF (bérkalkulátorral számoltam), akkor neked havonta a cégnek meg kell keress 364k-t, ami amúgy semmi, mert hasznosnak is kell lenned, ami azt jelenti, hogy jóval a bruttó felett kell teljesítened, mondjuk havonta 4-500k ha ezeket az árakat nézem. (egy volt főnököm úgy fogalmazott annó, hogy szerinte az a jó dolgozó aki megkeresi a cégnek a bérének a 2xesét, mondjuk nem sokat tudott a vezetésről, full veszteséges volt a cége, dehát sznob gazdag emberke)

Én most havonta 190k-t kapkok összesen, ebből 52 a bejelentett, vagyis 80k a bruttó bérem. Szívesen dolgoznék teljesen bejelentetten, de be kell vallani, hogy a magas adók miatt ez szinte lehetetlen itthon, max multiknál.

2009. szept. 10. 14:34
 4/8 A kérdező kommentje:

első:

akkor úgy látom nem sokkal kedvezőbb az adózás ott se.

2009. szept. 10. 14:35
 5/8 anonim ***** válasza:
52%

A válasz megírásának időpontja: ma 14:29

azt megnézném, hogy te havi 396 Euróból hogy élsz meg NO-ban. és az ország melyik részén? Mennyi a lakbéred? a villanyszámlád? a fűtés? a telefon? a rádió és TV-díj? és akkor még nem kajáltál, nem közlekedtél és nem vettél magadnak ruhát.

2009. szept. 10. 14:42
 6/8 anonim ***** válasza:
800Euro álomjövedelemnek számít Németországban?Na akkor oda se megyek ki,dolgozni:(
2009. szept. 10. 14:46
 7/8 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 14:29

ja és a Minijob: max 15 órátt dolgozhatsz a "Minijob" keretén belül hetente.

2009. szept. 10. 15:00
 8/8 anonim ***** válasza:

Persze, hogy a Minijob 15 óra hetente, de az is több, mint a semmi - és más munka nem nagyon van. (Felsöfokú végzettségen van, mielött jössz valami hülye szöveggel.)

A pénz nagyrésze lemegy a lakhatásra - egy WG-ben élek (nem tudom ezt magyarul, egy 3 szobás lakásban lakunk 6-an és közösen fizetünk), kajára meg jut naponta 3 Euro. Ebböl ugyan ki lehet jönni, de nem egyszerü, luxusra nem telik, de ha nincs több...

Egyébként Bayernban élek egy nem túl nagy, de nevezetes és közismert városban - pontosabban nem akarom megadni.

2009. szept. 10. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!