Milyen a jó motivációs levél? Ti milyennel vagytok/voltatok sikeresek? Mit írtatok bele?
Nem a tartalmára lennék kíváncsi és a formai követelményeire (ezt már átböngésztem neten,stb). Pályakezdő vagyok és igazából nem tudok a diákmunkáimon és a kisebb fizikai alkalmi munkáimon kívül máról írni benne, ezekről meg felesleges. A legtöbb nekem ömlengősnek, nagyzolósnak tűnt. Ennyire tökéletes ember mint pl a kreatívos netes példában olvastam szerintem nincs is. Ez kéne a munkáltatóknak?
Vagy mit emeljek ki benne? Egyáltalán számít? Ti mit szoktatok írni benne? Hogy fogalmazzátok meg? Milyen a tényleg jó mot. levél?
A motivációs levél lényege az, hogy meggyőzd a munkáltatót, hogy te alkalmas vagy kifejezetten arra a munkára.
Olyan tulajdonságjegyeidet kell csillogtatni benne, amelyeket úgy látsz, hogy abban a munkakörben előnyödre válnának.
Pl. pénzügyesnek: analitikus szemlélet, ügyfélszolgálatos: nyugodt, vidám természet, autószerelő: erős fizikum stb....
Fél oldalnál nem kell hogy több legyen az írásod. Ennyit meg össze tudsz szedni magadról. A lényeg, hogy leírd azt ami a fejedbe van, hogy szerinted miért tudnád jól végezni náluk a munkádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!