Nemzetközi gazdálkodás diplomával +mesterszak, nyelvtudás el lehet helyezkedni külföldön?
Ne hallgass rájuk. Fogalmuk sincs semmiről...
Nemzetközi gazdálkodás büfészak? Hát persze.
JÓL JEGYEZD MEG: BÜFÉ SZAK NINCS, CSAK BÜFÉZNI JÁRÓ EMBER. HA ÉRDEKEL AMIT CSINÁLSZ AKKOR MINDENBŐL KI LEHET HOZNI BÁRMIT!!
Az külön vicc, hogy nemzetközi gazdálkodást büfészaknak mondanak. De azt is jegyezd meg, hogy gyakori kérdéseken a mérnökön kívül minden büfészak. Olvastam, hogy valaki szerint még az orvisi is az...
Nekem is ng bsc diplomám van, és külföldön dolgozom pénzügyi elemzőként. Igaz nekem van mellé egy hasonló szakról egy msc diplomám is külföldről. De azért egy kicsit meredek az ng-t büfészaknak nevezni. Persze vannak ennél nehezebb szakok is (bár kinek mi), de ha az ember nem 2-esekkel akar végigbukdácsolni, akkor azért eléggé oda kell tennie magát. Igaz a külföldi msc sokkal keményebb volt, de az egy másik szint.
Arról meg, hogy csak a mérnökök nem járnak büfészakra csak annyit, hogy nem egyszer kellett mérnöknek tanuló ismerőseimnek vizsgára segíteni felkészülni vagy megírni helyettük, mert egyszerűen képtelenek voltak megtanulni. Pedig náluk a színvonala az adott tárgynak sokkal alacsonyabb volt mint nálunk, mert nem a legfontosabb tárgyaik közé tartozott. Ezzel eszembe sincs leszólni a mérnököket (apukám is az meg sok ismerősöm), egy nagyon szép és felelősségteljes szakma, csak érzékeltetni akartam, hogy nem feltétlen ez az egyetlen szak, amit nem kéne büfészaknak titulálni.
Jah, és még annyit, hogy ahogy hallom az otthon maradt egykori egyetemi csoporttársaim szinte mind egytől egyig a magyar átlagnál jóval magasabb fizetésekért találtak munkát. Szóval ennyit a büfészakos ng diplomákról :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!