Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nemzetközi gazdálkodás diplomá...

Nemzetközi gazdálkodás diplomával +mesterszak, nyelvtudás el lehet helyezkedni külföldön?

Figyelt kérdés
Tapasztalatok, és egyébként melyik gazdasági szakon lehet legkönnyebben munkát találni pld Ausztriában? Nyilván nem könnyű az sem.

2013. febr. 18. 21:05
1 2
 11/17 anonim válasza:
72%

Ne hallgass rájuk. Fogalmuk sincs semmiről...

Nemzetközi gazdálkodás büfészak? Hát persze.

JÓL JEGYEZD MEG: BÜFÉ SZAK NINCS, CSAK BÜFÉZNI JÁRÓ EMBER. HA ÉRDEKEL AMIT CSINÁLSZ AKKOR MINDENBŐL KI LEHET HOZNI BÁRMIT!!

Az külön vicc, hogy nemzetközi gazdálkodást büfészaknak mondanak. De azt is jegyezd meg, hogy gyakori kérdéseken a mérnökön kívül minden büfészak. Olvastam, hogy valaki szerint még az orvisi is az...

2013. febr. 19. 21:13
 12/17 anonim válasza:
*orvosi
2013. febr. 19. 21:13
 13/17 A kérdező kommentje:
most kicsit megnyugtattál köszi:d egyébként nem tudom, hogy büfé szak-e nem hiszem, viszont ezzel külföldön több esélyem van mint egy esetleges magyar viszonyokkal foglalkozó pénzügy és számvitellel.
2013. febr. 19. 21:16
 14/17 anonim ***** válasza:
70%

Nekem is ng bsc diplomám van, és külföldön dolgozom pénzügyi elemzőként. Igaz nekem van mellé egy hasonló szakról egy msc diplomám is külföldről. De azért egy kicsit meredek az ng-t büfészaknak nevezni. Persze vannak ennél nehezebb szakok is (bár kinek mi), de ha az ember nem 2-esekkel akar végigbukdácsolni, akkor azért eléggé oda kell tennie magát. Igaz a külföldi msc sokkal keményebb volt, de az egy másik szint.

Arról meg, hogy csak a mérnökök nem járnak büfészakra csak annyit, hogy nem egyszer kellett mérnöknek tanuló ismerőseimnek vizsgára segíteni felkészülni vagy megírni helyettük, mert egyszerűen képtelenek voltak megtanulni. Pedig náluk a színvonala az adott tárgynak sokkal alacsonyabb volt mint nálunk, mert nem a legfontosabb tárgyaik közé tartozott. Ezzel eszembe sincs leszólni a mérnököket (apukám is az meg sok ismerősöm), egy nagyon szép és felelősségteljes szakma, csak érzékeltetni akartam, hogy nem feltétlen ez az egyetlen szak, amit nem kéne büfészaknak titulálni.

Jah, és még annyit, hogy ahogy hallom az otthon maradt egykori egyetemi csoporttársaim szinte mind egytől egyig a magyar átlagnál jóval magasabb fizetésekért találtak munkát. Szóval ennyit a büfészakos ng diplomákról :D

2013. febr. 19. 23:03
 15/17 anonim ***** válasza:
25%
Én 2-t ismerek, az egyik munkanélküli, a másik meg dobozol egy gyárban :p
2013. febr. 20. 01:00
 16/17 anonim válasza:
Akik műszaki szakra járnak nyilván azért gondolják úgy, hogy ez a szak büfé szak, mert a tapasztalataik, meg az ismerőseik beszámolói ezt sugallják. Aminek persze van alapja, hiszen nem véletlenül jutottak erre az álláspontra. Az igaz, hogy nem minden iskola nyújt minőségi oktatást, mert manapság mindenhol lehet gazdasági tanulmányokat folytatni, az összes "alsó kategóriás" iskola nyújt ilyen képzést. Mindamellett, ha jó iskolába jelentkezel, mint például a BCE vagy a BGF, ahol minőségi oktatásban részesülhetsz, akkor majdnem biztos az elhelyezkedés, hiszen innen választják ki a szakmában dolgozó személyek nagy részét. Személyes tapasztalataim vannak, én a BGF-en tanulok nemzetközi gazdálkodást, és nem egy egyszerű dolog a vizsgákon és az egyéb megmérettetéseken megfelelni. Én a szakirány választás előtt állok, másodéves hallgató vagyok. a választható 4 szak közül a logisztika, ami a leginkább keresett. Statisztika is igazolja, hogy a BGF-ről a nemzetközi gazdálkodáson tanult logisztika szakirányon végzett hallgatók 95%-a a 6. félév végén talált magának munkahelyet. Ami a külföldi elhelyezkedést illeti. A legkönnyebben az iskolákban működő szervezetek segítségével lehet kijutni, nálunk és szerintem máshol is, az ilyen munkát végző szervezet az aiesec. Velük ki lehet menni szakmai gyakorlatra külföldre. A BGF-nek sok külföldi kapcsolata van. Szintén statisztika, hogy akinek van lehetősége külföldi gyakorlatra mennie, azoknak a 75%-a azon a külföldi munkahelyen marad, ahol a gyakorlatát végezte.
2013. máj. 2. 22:56
 17/17 anonim válasza:
Miért nem mész ki tanulni Ausztriába? Sokkal több esélyed lenne egy olyan diplomával, ráadásul a nyelvet is nagyon jól megtanulnád. Olyan meg, hogy büfészak csak Magyarországon van...itt már lassan minden az
2013. jún. 4. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!