Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 8,74 Font órabér mellett...

8,74 Font órabér mellett mennyi lesz a nettó fizetésem Angliában?

Figyelt kérdés
Napi nyolc óra, heti 5 nap munka mellett.
2013. febr. 13. 13:39
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Én Liverpoolban élek. Azért az nem egy London. Itt találsz jó állapotú szobát 70-80 fontért is. Én 70 et fizetek. 60 font a buszbérlet, 200 elmegy kajára. Na számoljunk csak, bérlet 280+60+200 = 540 körül. Ha meg vásárolok ezen kívül magamnak valamilyen kellékeket akkor eléri a 600-at. Eddig egy laptopon kívül másra nem is költöttem. Egyetlen ruhadarabra sem. Komolyan gondolom a megtakarítást.

Londonban viszont magasabbak a költségek, úgy ahogy a fizuk is tudtom szerint. De javíts ki ha tévedek.

Kikkel barátkoztál össze? Angolokkal? Vagy magyarokkal leginkább? Az angol ember számomra más világ, valahogy nem érdekelnek az angol emberek, nem tudom miért. És mág azért nem ismerkedem, mert kevés magyar van errefele, és kevés időm van ismerkedésre, mivel délutános vagyok, 11 kor érek haza, és pénteken meg szombaton legtöbbször dolgozom. Nem egy normális életvitel, de ismétlem...pénzért csinálom.

És te mit dolgozol hogy az angol áltagbér felett keresel?

2013. febr. 13. 18:40
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

"Kikkel barátkoztál össze? Angolokkal? Vagy magyarokkal leginkább? Az angol ember számomra más világ, valahogy nem érdekelnek az angol emberek, nem tudom miért. És mág azért nem ismerkedem, mert kevés magyar van errefele, és kevés időm van ismerkedésre, mivel délutános vagyok, 11 kor érek haza, és pénteken meg szombaton legtöbbször dolgozom. Nem egy normális életvitel, de ismétlem...pénzért csinálom.

És te mit dolgozol hogy az angol áltagbér felett keresel?"

A munkahelyemen többségében angolokkal dolgozom, így elsősorban velük ismerkedtem össze. Rendszeresen járunk pubba, focimeccsre, egyéb rendezvényekre. Egyszerűen bekerültem az ő baráti társaságukhoz, ahonnan újabb embereket ismertem meg. Ezenkívül van lengyel, dél afrikai, indiai, pakisztáni, norvég ismerősöm is és néhány magyar is azért. egyszerűen nyitni kell a többiek felé, próbálni kell kapcsolatot keresni a másikkal. ahogy írtad, én nem nagyon tervezek hazamenni, mert ha innen el is megyek, akkor sem vissza Magyarországra.

Egyébként az IT szektorban dolgozom, és ez a 3000 font nagyjából az infósok átlagfizetése itt Londonban.

2013. febr. 13. 18:47
 13/15 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Kifejezetten érdekelne a történeted hogy hogyan is jutottál ki, milyenek a mindennapjaid, mi volt előtte veled itthon, miket tanultál/dolgoztál itthon, mikor és miért határoztál úgy hogy egymagad bevállalod ezt az egészet? Ha időd engedi mesélnél erről nekem egy keveset egy privát üzenet keretében?(Igazából én is ilyen irányban gondolkozok, és felettébb érdekelnek a már kint élők történetei)
2013. febr. 13. 18:57
 14/15 A kérdező kommentje:

Igazad van, nyitni kéne. Csak még azt sem értem miről duruzsolnak az emberek. Nem az angol tudásommal van a baj, mert beszélek angolul. Viszont rossza a hallásom. Lehet amiatt is mert amerikai filmeken nőttem fel. Egyszerűen nem tudom kivenni a beszédükből hogy mit is akarnak mondani, olyan hangsúlyokat használnak. De ez is gondolom idő kérdése.

Neked mennyi idő alatt sikerült?

2013. febr. 13. 19:07
 15/15 anonim ***** válasza:

"Igazad van, nyitni kéne. Csak még azt sem értem miről duruzsolnak az emberek. Nem az angol tudásommal van a baj, mert beszélek angolul. Viszont rossza a hallásom. Lehet amiatt is mert amerikai filmeken nőttem fel. Egyszerűen nem tudom kivenni a beszédükből hogy mit is akarnak mondani, olyan hangsúlyokat használnak. De ez is gondolom idő kérdése.

Neked mennyi idő alatt sikerült?"

Igen, a különböző kiejtések megértése nehéz dolog, idő kell hozzá. Sokat kell "fülelni". Egyébként ajánlom hogy hallgass sok BBC 4 rádiót és olyan egyének beszédjét, akik nehezen érthetőek, mert abból sokat lehet gyakorolni. Ajánlok hallgasd meg az alábbi humorista néhány előadását, az elején keveset értesz majd, de belejössz.

http://www.youtube.com/watch?v=BeyajsCZej8

Több videó van fenn róla, Kevin Bridges a neve, skót, nagyon érdekesen beszél angolul, nagyon kell fülelni. Nemrég itt volt Londonban, elmentünk megnézni, őrült jó előadásmódja van a srácnak, csak erősen kell figyelni hogy megértsed. Egy kollégám szerint az ilyenekből is sokat lehet tanulni, mert ha a hozzá hasonlókat megérted, akkor könnyebb lesz a dolgod.

2013. febr. 13. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!