Mennyi a reális fizetés ezért az állásért?
Én ilyen munkáért 71-et kapok kézhez a közszférában, természettudományi MA végzettségem van. Frissdiplomával kerültem be, 1,5 éve melózom de egy fillér emelést nem kaptam, pedig volt róla szó.
Szerintem versenyszférában a 150 az teljesen jó, mérnök ismerőseim kapnak ennyit. Orvos ismerőseim meg 110-et...
Az egyik barátnőm napi 10 órát dolgozik egy minisztérium jogi osztályán, 2 diplomája van, ezek közül az egyik jogi, 3 nyelven beszél és nettó 110-et kap.
A másik barátom harmad éves rezidens és nem keres havi százat a túlórákkal együtt sem.
Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy az árajánlat, amit kaptál, Magyarországon ma reális. (És elkeserítő)
Egy vidéki nagyvároshoz képest szerintem egész jó. Én is elvállalnám, főleg azért, mert sok a pályakezdő és a tapaszalt is. Ezért nagyon nehéz munkát találni. Januárban voltam interjún, a végén megkérdeztem, hogy mikor kapok választ, hogy felvesznek-e vagy sem. Ami az volt: feb. végén legkésőbb. Hozzátették utána 200 emberből válogatnak, amiből válogatnak. Kicsit kiakadtam...
Külföldre menni csak akkor éri meg, ha van már tapasztalatod és lehetőséged. Onnantól kezdve már könnyű.
Ha meg úgy megy ki valaki, hogy csak kiakar, mert itthon nem jó ki, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy a szakmájában valaha fog kapni állást. Ezzel a külföldi kimenettel vigyázni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!