Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Eladó munkakörben jár a gar....

Eladó munkakörben jár a gar. Bérminimum? Nem emelkedett a br.108e Ft fizum januártól.

Figyelt kérdés

Egy játékáruház- láncnál dolgozom eladó munkakörben.

Bruttó 108000 Ft fizuval vettek fel tavaly, ami ugye az akkori garantált bérminimum összege. Ezért vártam, mint a messiást, hogy a januári fizu is ennek emelkedésével alakul, de sajnos nem így történt. A bérpapíron is 108e Ft alapbér van feltüntetve.

Próbáltam utánajárni a témának, hogy ezt megtehetik-e, de nem értem teljesen. Kell- ez eladó munkakör betöltéséhez a középfokú végzettség? (Mert ugye ez is feltétele a gar. minimálbérnek) Ezt ki dönti el?

Érettségim van, illetve ruházati eladó végzettségem is.

2013. febr. 11. 11:08
 1/3 anonim ***** válasza:
mivel kereskedelmi végzettséged van, járna a garantált bérminimum. Szerintem az mindegy, hogy játék, vagy ruházati boltban dolgozol. Amúgy, állambácsi döntött így, tehát ez törvény. Mindenképp kérdezz rá a munkahelyen, mert szerintem jár .
2013. febr. 11. 16:51
 2/3 A kérdező kommentje:

Valamiért azt reméltem, hogy csak tévedtek, de a februári is maradt a bruttó 108.

Kicsit tartok a főnökömtől, így csak akkor szeretném ezt a témát felhozni, ha biztos vagyok benne, hogy jól gondolom. Ezért nagyon hálás lennék egy linkért, ahol ez jól le van írva.

Mikor valamelyik kollégám érdeklődött nála, hogy emelkedik-e majd a bérünk, akkor azt mondta, hogy nem, mert nem minimálon vagyunk, hanem bruttó 108-on, tehát nem ért a témához.

2013. márc. 9. 07:30
 3/3 A kérdező kommentje:

Itt akadtam el:

" Legalább középfokú iskolai végzettséggel vagy

legalább középfokú szakképzettséggel rendelkező

és ilyen képzettséget igénylő munkakörben

foglalkoztatott munkavállalót, a mindenkori

garantált bérminimumnak megfelelő munkabér

illeti meg teljes munkaidős foglalkoztatás esetén.

Tehát a középfokú szakképzettséget igénylő

munkakörben dolgozóknak, legalább a garantált

bérminimumnak megfelelő bruttó munkabér jár."

Az hol van lefektetve, hogy az én munkaköröm vajon igényel- e középfokú végzettséget? Mert ennek függvénye lenne a dolog.

2013. márc. 9. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!