Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez elutasító válasz? Büntetés...

Ez elutasító válasz? Büntetés végrehajtástól kaptam jelentkezésem után.

Figyelt kérdés

Önéletrajzomat beadtam 20 napja Baracskán , börtönőrnek jelentkeztem.ma kaptam ezt az email :

Tisztelt XY..!

A büntetés-végrehajtási szervezethez benyújtott önéletrajzát megkaptam, érdeklődését köszönettel fogadtam, azonban sajnálattal értesítem, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság állományába történő kinevezésére nincs lehetőség.

Kérelmével kapcsolatosan kérem, keresse fel a lakóhelyéhez közeli intézeteinket, ahol esetleges alkalmazásával kapcsolatban további információkat szerezhet: a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Személyügyi és Szociális Osztályát a 06-1/475-55-04-es telefonszámon, a Budapesti Fegyház és Börtön Személyügyi és Szociális Osztályát a 06-1/432-59-00-ás telefonszámon és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet Személyügyi és Szociális Osztályát a 06-1/264-2662-es, Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete (Tököl) Személyügyi és Szociális Osztályát a 06-24/503-100-as, a Büntetés-végrehajtás Központi Kórház Személyügyi és Szociális Osztályát a 06-24/489-798-as telefonszámon tudja elérni.

A büntetés-végrehajtási szervezethez történő felvétellel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom:

A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény (Hszt.) 37. §-a értelmében a hivatásos szolgálati viszony önkéntes jelentkezés alapján, azzal a 18. életévét betöltött, de a hivatásos szolgálati viszony felső korhatárát még el nem érő, cselekvőképes, állandó belföldi lakóhellyel rendelkező, a rendfokozati állománycsoporthoz meghatározott iskolai végzettségű (szakképesítésű) magyar állampolgárral létesíthető, aki a hivatásos szolgálatra egészségi, pszichikai és fizikai szempontból alkalmas, elfogadja egyes alkotmányos jogainak e törvény szerinti korlátozását, és - a külön törvényben meghatározottak szerint - megfelel a nemzetbiztonsági követelményeknek.

A Hszt. 39. §-ának (2) bekezdése alapján a hivatásos állományba való felvétellel egyidejűleg a befejezett tanulmányainak megfelelően a hivatásos állomány pályakezdő tagját hadnaggyá (főiskola vagy egyetem), zászlóssá (középiskola), vagy őrmesterré (középiskola vagy szakiskola) kell kinevezni, tervezett beosztásának megfelelően. Az egyes szolgálati beosztásokat tartalmazó munkaköri jegyzéket, valamint a beosztások ellátásához szükséges állami és szakmai képesítési követelményeket külön rendeletben szabályozzák (65/2011. BM rendelet).

A felvételt követően 14 hetes alapfokú képzésen vesz részt a hivatásos állományú tag, amely eredményes befejezése után léphet szolgálatba. A szakmai képesítési követelmények tekintetében a tiszthelyettesi beosztás betöltéséhez a 14 hetes alapfokú képzést kell abszolválni, a zászlósi beosztás betöltéséhez ezen túlmenően el kell végezni a középfokú büntetés-végrehajtási szaktanfolyamot, a tiszti státushoz pedig felsőfokú büntetés-végrehajtási szaktanfolyami vizsgát kell tenni.

Az egyes intézetek és intézmények önálló létszámgazdálkodással rendelkeznek, így esetleges alkalmazásával kapcsolatban az érintett szervezeti egység(ek) személyügyi szolgálataitól kaphat bővebb felvilágosítást ( [link]

Üdvözlettel:

Dr. Csató Kornélia bv. ezredes sk.

büntetés-végrehajtási főtanácsos

főosztályvezető

Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

Személyügyi és Szociális Főosztály

Személyügyi és Nyilvántartási Osztály

Tel.:06-1/301-8426; EKG: 200-1501

Fax.: 06-1/312-0423

Hiv. cím: 1054 Bp., Steindl Imre u. 8.

[link]

Első részben ugye egyértelmű hogy elutasít de a következő sorokban meg irja hogy keressem meg a további intézményeket alkalmazásommal kapcsolatosan és megad pár telefonszámot cimet stb.Nos én azt nem értem ebben az esetben hogy Baracskai intézmény utasítót e el ( létszám stop stb) vagy országosan hogy nemfelelek meg valamelyik kritériumnak ( képzettség ..stb). Ilyenkor mi a teendő ?? Más budapesti intézménybe adjam be a jelentkezésemet ? vagy esetleg írjak vissza és kérjek pontosabb felvilágosítást ??

2013. febr. 8. 01:34
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
Téged nem vettek fel, vagyis el vagy utasítva. A többivel azért nem kell foglalkoznod, mert sablon levelet kaptál. Vagyis nem csak neked írták ezt, hanem mindenkinek akit elutasítanak , vagy felvesznek..
2013. febr. 8. 02:03
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem hogy nem vettek fel de miből kifolyólag? Még egy személyes beszélgetésre sem hívtak be . Semmilyen alkalmaságin nem voltam ? Baracskán leadtam az önéletrajzom a recepcion és kész, ennyi .Életkor , iskolai végzettség minden kritériumnak megfelelek.
2013. febr. 8. 02:06
 3/7 Olga néni válasza:
Lehet, hogy nincs hely, nincs felvétel. Nem kérdezted, mielőtt leadtad az önéletrajzot?
2013. febr. 8. 02:21
 4/7 anonim ***** válasza:
93%
Emiatt: "Az egyes intézetek és intézmények önálló létszámgazdálkodással rendelkeznek..." én úgy értelmezem, hogy Baracskán nincs üresedés, de próbálkozhatsz más börtönkben, mert alapvetően megfelelsz a pozícióra, csak náluk nincs épp betöltendő pozíció.
2013. febr. 8. 07:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Máshová sem fognak. "a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság állományába történő kinevezésére nincs lehetőség.

"

Amúgy is létszámstopp van.

2013. febr. 8. 17:16
 6/7 A kérdező kommentje:
Mindenhol létszámstop van jelenleg ??
2013. febr. 8. 18:07
 7/7 anonim válasza:
Mivel az országos parancsnokság személyügyi főosztálya írt választ az önéletrajzra, valószínű, hogy a jelentkezéssel volt valami probléma, amiért nem a baracskai intézet válaszolt rá. A válasz arról szól, hogy a BVOP-ra nem vettek fel - ott egyébként is csak kevés börtönőr dolgozik :) - ha nem akartál olyan magas babérokra törni, akkor érdemes a környező intézetekhez beadni az "átnézett" jelentkezést. A baracskai intézet megnevezése egyébként: Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet I.számú objektuma
2014. nov. 19. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!