Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem kaptam fizetést mit lehet...

Nem kaptam fizetést mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Egy gyárban dolgozom aminek a bérezését a Nexon kft. végzi, ők utalják ki a béreket. Nekem már 4 éve változatlan volt a számlaszámom, most közölték velem, hogy a számlaszámom hibás mivel a decemberi fizetésem visszaküldték nekik, nem tudták ráutalni. A számlaszámom biztos nem lehet hibás és nem is változott, mivel nem egyedül használom tehát egy másik cégnél hibátlanul működött s a banki kimutatásokon se szerepelt az adott havi bérutalás.

Bementem hozzájuk, majd kiderült tényleg más a bankszámlaszám vége, rossz volt nekik a gépben de megint átutalták a hibás számra (onnan már vissza se jött hozzájuk másodjára) s a pénz már 3 hete várom. Hiába éltem náluk panasszal illetve a cégnél, kérdeztem hogy írhatták el de nem reagáltak rá, lényegi változás nem történt, írtak egy levelet a gyárnak de az is egy hete volt. Kérdésem az volna mit tehetek még az ügyben illetve hova fordulhatnék panasszal. Van esélyem a fizetésemre vagy még mennyi időbe telhet mire megkapom?

2013. jan. 30. 22:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Én valószínűleg elmennék egy közjegyzőhöz, és kérnék ellenük egy fizetési meghagyást a munkabérem erejéig, plusz az eljárás díjára. Hadd lássák, hogy komolyan gondolom. A franc fog panaszokkal szórakozni.

Közben keresnék másik állást (jelentkeznék rájuk), ha meg ellentmondanának a fizetési meghagyásnak, akkor beadnám a felmondásomat, a felmondási időben meg lezavarnám az interjúkat. A pénzemet meg a végén nyilván megkapnám a régi cégtől kamatokkal együtt, több éves pereskedés után, de egyébként is ki akar olyanokkal dolgozni, akik így cigánykodnak a jogos jussommal.

Ha meg közben mégis fizetnek, akkor közölném azokkal a helyekkel akik visszajeleztek a jelentkezésekre, hogy tárgytalan, hacsak nem látnám azt, hogy az így is esély egy jobb munkahelyre.

2013. jan. 30. 23:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Magyarországon? Semmit.
2013. jan. 31. 03:33
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, eddig úgy néz ki februárban úgyis kifognak rúgni, a következő állás már le van beszélve.

Csak a pofám leszakad, hogy ők ott unottan húzkodják a szájukat meg próbálják rám kenni biztos az én hibám, nem is érdekli őket nekem meg jut az idegesség miből vegyek bármit is tizedikéig.

2013. jan. 31. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!