Szerinted mennyi lenne a reális minimálbér?
Tehát ami a létMINIMUMra elég. Számoljunk ebbe egy albérletet mondjuk Budapesten (50-60 k rezsivel együtt,de az inkább csak 1 szoba nem egy lakás,vagy valami nagyon szar környéken) plusz olyan minőségű kaját ami emberi fogyasztásra alkalmas és nem lesz tőle mindenféle hiánybetegséged (tehát nem kenyér meg májkrém egész hónapra,de nem is luxuscikkek. Mondjuk heti 1* hús ,kevés zöldség,gyümölcs,kenyér,tejtermékek)
Plusz a bérletet és mondjuk egy 2-3 ezres telefonszámlát.+ internetet
Mi ketten 90e-ből megéltünk, albérletben. Havi 30e maradt rezsin felül, abból kijött a kaja.
Reális célokat kell kitűzni, csak annyi :) Nem mondom, hogy álomi volt a helyzet, de túl jutottunk rajta, haladtunk felfelé.
A minimálbért nem arra találták ki, hogy normális, kényelmes életet biztosítson, szóval ilyenek, hogy internet, meg telefon...nem tudom...
Arra kell törekedni, hogy ne minimálbért keress, ennyi...
Nem is azt keresek .. szerencsére. Attól még látom,mire (nem elég) az ismerőseim körében.
Mellesleg az internet meg a telefon baromira nem luxus. Tanuláshoz,álláskereséshez,pályázáshoz ,mindenhez kell. Egy kocsit fenntartani,az már elég luxus például,azt nem is számoltam bele .
A minimálbér szerintem annyi (kéne legyen) ,hogy egy normális,élhető színvonala legyen az embernek. Szeirntem ebbe beletartozik,hogy legyen pénze tüzifára és tudjon normális ételt enni . Meg még pár dolog,amit fent említettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!