Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerinted mennyi lenne a...

Szerinted mennyi lenne a reális minimálbér?

Figyelt kérdés

Tehát ami a létMINIMUMra elég. Számoljunk ebbe egy albérletet mondjuk Budapesten (50-60 k rezsivel együtt,de az inkább csak 1 szoba nem egy lakás,vagy valami nagyon szar környéken) plusz olyan minőségű kaját ami emberi fogyasztásra alkalmas és nem lesz tőle mindenféle hiánybetegséged (tehát nem kenyér meg májkrém egész hónapra,de nem is luxuscikkek. Mondjuk heti 1* hús ,kevés zöldség,gyümölcs,kenyér,tejtermékek)

Plusz a bérletet és mondjuk egy 2-3 ezres telefonszámlát.+ internetet

2013. jan. 30. 19:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
85%
120e nettó.
2013. jan. 30. 19:11
 2/18 anonim ***** válasza:
65%

Mi ketten 90e-ből megéltünk, albérletben. Havi 30e maradt rezsin felül, abból kijött a kaja.

Reális célokat kell kitűzni, csak annyi :) Nem mondom, hogy álomi volt a helyzet, de túl jutottunk rajta, haladtunk felfelé.

2013. jan. 30. 19:14
 3/18 anonim ***** válasza:
75%
Ugy gondolom hogy a LÉTMINIMUMHOZ nem kell internet elofizetés...Akik ebben a kategoriaban kenytelenek élni nemhiszem hogy 10 ezerért bérletet vesznek.... én a 70 ezres fizetésemből sem veszek.. Pedig elhihetitek hogy nem erre nevelt joanyám, de ebbol az osszegbol bejarni legalisan keptelenség, és örülhetek hogy legalább ez van,hogy talán nem döglünk éhen hónap végén!
2013. jan. 30. 19:19
 4/18 anonim ***** válasza:
79%
Én is 120 körülire mondanám és abból bérletre sem sajnálná az ember.
2013. jan. 30. 19:20
 5/18 A kérdező kommentje:
Szerintem meg kell internet és telefon a létminimumhoz a 21. században.Állást se lehet találni internet nélkül. De teljesen mindegy,akkor az nem kell,mehetünk vissza a kőkorba..-5 ezer forintot vonjál le akkor. És nincs telefonod meg interneted. Lehet úgy is élni,hogy 10 fok van egy lakásban egész télen. Egy normális,költekezések nélküli,szűk de élhető életre gondoltam amikor minimálbért említettem
2013. jan. 30. 19:25
 6/18 A kérdező kommentje:
És a bérlet meg kell mert tele van minden ellenőrökkel
2013. jan. 30. 19:26
 7/18 anonim ***** válasza:
23%
Minden netto fizetést 20%-kal meg kellene emelni. Baromira kevés a fizetések az árakhoz képest. Illetve családi pótlék és gyest eltörölni és helyette nagyobb adókedvezmény.
2013. jan. 30. 20:08
 8/18 anonim ***** válasza:
62%

A minimálbért nem arra találták ki, hogy normális, kényelmes életet biztosítson, szóval ilyenek, hogy internet, meg telefon...nem tudom...

Arra kell törekedni, hogy ne minimálbért keress, ennyi...

2013. jan. 30. 20:09
 9/18 A kérdező kommentje:

Nem is azt keresek .. szerencsére. Attól még látom,mire (nem elég) az ismerőseim körében.

Mellesleg az internet meg a telefon baromira nem luxus. Tanuláshoz,álláskereséshez,pályázáshoz ,mindenhez kell. Egy kocsit fenntartani,az már elég luxus például,azt nem is számoltam bele .

A minimálbér szerintem annyi (kéne legyen) ,hogy egy normális,élhető színvonala legyen az embernek. Szeirntem ebbe beletartozik,hogy legyen pénze tüzifára és tudjon normális ételt enni . Meg még pár dolog,amit fent említettem.

2013. jan. 30. 20:15
 10/18 A kérdező kommentje:
Persze kinek mi a létminimum. Egy barlangban is életben lehet maradni pár hónapig ,vagy úgy is életben lehet maradni,hogy fél évig semmi mást nem eszel csak krumplit (ismerek ilyen embert) de ne ilyen körülményekhez mérjük már 2013ban európában a létminimumot..
2013. jan. 30. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!