Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van olyan aki Londonban/Angliá...

Van olyan aki Londonban/Angliában dolgozik?

Figyelt kérdés
Gondolkodom hogy kimegyek Londonban dolgozni. Könnyebben meglehet élni mint itt magyarországon? Mennyi kb a fizetés forintba átszámitva? Egy albérlet ára? stb stb... kérlek ha ott dolgozol irj le mindent hogy mennek ott a dolgok! És ha nem titok azt is hogy mit dolgozol! Köszönöm...
2009. szept. 2. 12:18
 1/6 anonim ***** válasza:
59%
Nekem az összes barátom kiment Londonba! Hát azóta se jöttek vissza. Havonta minimum 100ezret megsprólnak. Pincérek, felszolgálók, takaírítók. Sokkal jobban keresnek ott, igaz, hogy többe is kerül ott minden, de ott legalább lehet spórolni. Magyarországon viszont örülhetünk ha tudunk venni kaját, meg kitudjuk fizetni a laksát. Ott nincs ilyen gond.
2009. szept. 2. 12:31
 2/6 anonim ***** válasza:
87%

Mi most jöttünk vissza férjemmel Angliából.egyet ajánlhatok:Most csak akkor menjél ki, ha biztos angol tudásod van(nem olyan, hogy el tudsz beszélhetni) és ami még fontosabb, hogy vár kint munka!Most nagyon nem éri meg úgy kimenni, hogy az ember majd szerencsét próbál!A válság miatt olyan munkahelyeket is betöltenek az angolok, amiket eddig európaiak töltöttek be.Lengyelek tömegével mentek haza az elmúlt pár hónapban!Biztosan vannak kint akiknek jól megy, de ők gondolom nem most menetek ki, hanem már egy ideje kint vannak és van biztos munkájuk.Épp egy másik kérdéssel kapcsolatban írt itt egy angliában dolgozó magyar, hogy azért most nehéz kint is!(megkeres mindjárt és küldöm a linket, ha szeretnél neki privátban írni)

Az árakkal kapcsolatban.Attól függ milyenek az igényeid, na és persze, hogy milyen munkád van, ja és hogy hol élsz.ha csak pénz félrerakás miatt mennél ki, akkor bérelhetsz egy szobát kb 200-300 fontért, ha lakást szeretnél, az drágább.Mi nem Londonban laktunk, hanem Windsor mellet, ott 700 font körül mozog az egy szobás lakások ára.Északon olcsóbbak, Leeds környékén akár 400 ért is ki lehet fogni jó 1-2 szobás lakásokat is, de mondjuk azt mondják, ott nem is lehet annyit elkérni mondjuk egy felújításért(a férjem építőiparban volt).

A minimálbér meg 900 font körül mozog.Nem bírom amikor mondák, hogy anliában a minimálbér 300ezer ft!persze, de ha jobb környéken laksz, és nem egy lyukat bérelsz, akkor az nagyjából el is megy a házbérlésre!

A rezsi olcsóbb mint itt, az tény, a kaja kb ugyan annyi, de elég olcsón is ki lehet jönni, mert mindig vannak akciók.Kocsit hihetetlen olcsón lehet venni, ez is tény!

A szolgáltatások(fodrász, pedikűr, stb) eléggé drága.

E mellett az embernek sűrűn meg tud gyűlni a baja a szolgáltatókkal, mert nagyon könnyen át tudják vágni az embert(telefon pl)nagyon résen kell lenni.

Jó hely Anglia, tényleg egy fejlett, élhető ország, szép parkokkal, de azért ott sincs kolbászból a kerítés!

Én azt mondom, ha most csak úgy kimennél, akkor még várj egy picit!Tényleg az ottaniak mondják, hogy most azért ott is nehéz!De mivel erős, jó a gazdasága, valószínűleg hamar ki fog lábalni a válságból, szerintem akkor érdemesebb lenne szerencsét próbálni!

Remélem tudtam segíteni, most meg megkeresem azt a kérdést, amiben egy kint élő is válaszolt!

2009. szept. 2. 12:56
 3/6 anonim ***** válasza:
2009. szept. 2. 13:00
 4/6 anonim ***** válasza:
77%

Ja és még annyit elfelejtettem, hogy az érzelmi részét sem szabad kihagyni a dologból.Elég nehézkes gyökeret ereszteni, és azért tudnak ám hiányozni az itthoni rokonok, szokások, ízek!Mert az ottani gyümölcsök összehasonlíthatatlanul ízetlenek a magyarhoz képest!Meg nem lehet annyira magyarosan főzni.De ez már egyéni, ki hogy birkózik meg vele. Én, mikor hazajöttünk, egy héten keresztül kiflit ettem ettem, kenőmájassal, magyar paprikával:)de ez én vagyok, mindenkinél máshogy működik ez az érzel mi rész.

Tényleg remélem, hogy segítettem(előző vagyok)ha lenne kérdésed írj, igyekszem válaszolni:)

2009. szept. 2. 13:14
 5/6 anonim ***** válasza:
84%
Szia! Én Angliában élek pár éve,és én voltam a 12.18-as író is..Aki előttem írt,annak igaza van.Sokan írják,hogy Anglia sokkal jobb,és milyen sokat keres az ember...Általában azok írják ezeket akiknek 1. fogalmuk sincs mi van itt,csak hallanak ezt is azt is.2. Vagy azok mondják akik már évek óta itt vannak,és biztos állásuk van..nem ismétlem az előttem írót,de a létminimum annyi amit írt,és bizony mi többet is fizettünk egy lakás bérlésért+ egyéb fizetni valókért. Pedig nem Londonban élek,ott még több lenne a kiadás..Aki mosogat,vagy takarít az ennél többet nem fog keresni, úgy jár jól ha szobát bérel,és elviseli,hogy rajta kívül 6-7 idegennel osztozkodik.Nem ismétlem magam,hogy ma itt sem könnyű állás találni,nemcsak magyarok,de még az angolok is alig kapnak állást!!Sok magyar elfelejti,hogy Angliában rengetek nemzetiségű ember él,és próbál meg boldogulni..Finoman mondhatnám azt is hogy Temzét lehetne rekeszteni a sok idegen bevándorlóval akik nem tudnak angolul..(mint írtam nemcsak a magyarok jönnek így ki,hanem a lengyelek,törökök,pakik,brazilok stb)Ma egy takarítási munkánál is elvárják,hogy tudj angolul kommunikálni pontosan azért mert van miből válogatni..nem írom,hogy ne gyere ki Angliába,a lehetőség ott van neked is.de előtte tanuld a nyelvet,mert nyelvtudás nélkül könnyű préda leszel,és bizony keményen kifognak használni,sokan át akarnak majd verni.ugye ezt te sem akarod? ha tudsz angolul akkor bátrabb is leszel,és óvatosabb is...Hidd el,ha biztos állásod van,és elég egy szoba,akkor tudsz félre rakni..JA! a fontot átszámítani forintba teljesen felesleges,mert te nem az otthoni árakból fogsz enni,öltözni,lakást bérelni hanem az itteni árakból..Nekem az elején nehezen ment,hogy ne számolgassak át mindent forintba..Mert ha mindig forintba számolgatsz a végén összezavarodsz:)
2009. szept. 2. 13:44
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Nem mostanában akarok kimenni, hanem az elkövetkezendö 2évben! Addig is jobban elsajátitom a nyelvet! Mégegyszer köszi! :)
2009. szept. 2. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!