Van olyan aki Londonban/Angliában dolgozik?
Mi most jöttünk vissza férjemmel Angliából.egyet ajánlhatok:Most csak akkor menjél ki, ha biztos angol tudásod van(nem olyan, hogy el tudsz beszélhetni) és ami még fontosabb, hogy vár kint munka!Most nagyon nem éri meg úgy kimenni, hogy az ember majd szerencsét próbál!A válság miatt olyan munkahelyeket is betöltenek az angolok, amiket eddig európaiak töltöttek be.Lengyelek tömegével mentek haza az elmúlt pár hónapban!Biztosan vannak kint akiknek jól megy, de ők gondolom nem most menetek ki, hanem már egy ideje kint vannak és van biztos munkájuk.Épp egy másik kérdéssel kapcsolatban írt itt egy angliában dolgozó magyar, hogy azért most nehéz kint is!(megkeres mindjárt és küldöm a linket, ha szeretnél neki privátban írni)
Az árakkal kapcsolatban.Attól függ milyenek az igényeid, na és persze, hogy milyen munkád van, ja és hogy hol élsz.ha csak pénz félrerakás miatt mennél ki, akkor bérelhetsz egy szobát kb 200-300 fontért, ha lakást szeretnél, az drágább.Mi nem Londonban laktunk, hanem Windsor mellet, ott 700 font körül mozog az egy szobás lakások ára.Északon olcsóbbak, Leeds környékén akár 400 ért is ki lehet fogni jó 1-2 szobás lakásokat is, de mondjuk azt mondják, ott nem is lehet annyit elkérni mondjuk egy felújításért(a férjem építőiparban volt).
A minimálbér meg 900 font körül mozog.Nem bírom amikor mondák, hogy anliában a minimálbér 300ezer ft!persze, de ha jobb környéken laksz, és nem egy lyukat bérelsz, akkor az nagyjából el is megy a házbérlésre!
A rezsi olcsóbb mint itt, az tény, a kaja kb ugyan annyi, de elég olcsón is ki lehet jönni, mert mindig vannak akciók.Kocsit hihetetlen olcsón lehet venni, ez is tény!
A szolgáltatások(fodrász, pedikűr, stb) eléggé drága.
E mellett az embernek sűrűn meg tud gyűlni a baja a szolgáltatókkal, mert nagyon könnyen át tudják vágni az embert(telefon pl)nagyon résen kell lenni.
Jó hely Anglia, tényleg egy fejlett, élhető ország, szép parkokkal, de azért ott sincs kolbászból a kerítés!
Én azt mondom, ha most csak úgy kimennél, akkor még várj egy picit!Tényleg az ottaniak mondják, hogy most azért ott is nehéz!De mivel erős, jó a gazdasága, valószínűleg hamar ki fog lábalni a válságból, szerintem akkor érdemesebb lenne szerencsét próbálni!
Remélem tudtam segíteni, most meg megkeresem azt a kérdést, amiben egy kint élő is válaszolt!
Ja és még annyit elfelejtettem, hogy az érzelmi részét sem szabad kihagyni a dologból.Elég nehézkes gyökeret ereszteni, és azért tudnak ám hiányozni az itthoni rokonok, szokások, ízek!Mert az ottani gyümölcsök összehasonlíthatatlanul ízetlenek a magyarhoz képest!Meg nem lehet annyira magyarosan főzni.De ez már egyéni, ki hogy birkózik meg vele. Én, mikor hazajöttünk, egy héten keresztül kiflit ettem ettem, kenőmájassal, magyar paprikával:)de ez én vagyok, mindenkinél máshogy működik ez az érzel mi rész.
Tényleg remélem, hogy segítettem(előző vagyok)ha lenne kérdésed írj, igyekszem válaszolni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!