Villany- vagy vizvezetekszereles?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Szerintetek villany vagy vizvezetekszerelesbol lehet jobban megelni. Gondolom alkalmazottkent egyik sem rozsas, de hosszutavon nem is az lenne a celom, hanem az onallosag.
Koszonom!
2009. szept. 1. 14:13
1/8 anonim válasza:
villany. az veszélyesebb, ők többet keresnek :)
2/8 anonim válasza:
Szerintem a víz- és fűtésszerelőknek mindig akad munkájuk, ezt érdemesebb lenne kitanulni!
Lehetsz saját vállalkozó is, ha tudsz vásárolni szerszámokat.
4/8 anonim válasza:
Én vízvezetékszerelőnek tanulok, utolsó éves vagyok áprilisban vizsgázok. Eredetileg villanyszerelő akartam lenni csak aztán nem indult a kevés létszám miatt. Nem bántam meg igazából hogy ezt a szakmát választottam. Egyet tudni kell erről a szakmáról. Hihetetlenül drága szakma. Ahogy az anyagok,úgy a szerszámok,gépek is. Egy normális 1"-os fogó simán üti a 8.000 Ft-ot. Egy Rehau gép 130.000 Ft körül van, nem beszélve a menetvágókról, présgépekről stb. Ez nem olyan mint a kőműves szakma, hogy 2vödörrel elmegyek házat építeni. De jól lehet vele keresni ez biztos, nem szezonális, találsz melót télen-nyáron. Én csak ajánlani tudom.
5/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Azt hiszem, hogy elso korben a vizvezetek szereles mellett dontok, aztan lehet, hogy a jovoben adok egy eselyt a villanyszerelesnek is.
2009. szept. 7. 22:04
6/8 anonim válasza:
Egyébként hány éves vagy ha szabad megkérdeznem? És minek a hatására döntöttél a vízvezetékszerelő mellett?:-)
7/8 A kérdező kommentje:
Persze megkerdezheted. 26 eves vagyok es regebben dolgoztam az epitoiparban, csak azota az elet mas teruletre sodort ahonnan szeretnek valtani, mert ugy latom, hogy hosszu tavon zsakutcaba tartok.
2009. szept. 8. 23:33
8/8 anonim válasza:
Gondolom már nem aktuális, de azért válaszolok...hátha másnak pont segít. Én egy olyan cégnél dolgozok, ahol mind víz-, mind villany órák cseréjéval foglalkozunk. Mert ugye időnként mind a kettőt le kell cserélni. Szóval ha találsz egy ilyen céget, és alvállalkozóként leszerződsz vele, akkor mindkettő jól jön. Villanyhoz ajánlott a FAM vizsga, legalábbis nálunk követelmény, és időnként meg is kell újítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!