Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Dolgozott mar valaki osztrak...

Dolgozott mar valaki osztrak McDonalds-ba? Mik a tapasztalataitok?

Figyelt kérdés
Ugy ertem milyen a munkamoral, mennyire rugalmasak, megkulonboztetnek-e hogy magyar vagy, milyen ott dolgozni? Azert kerdezem mert oda keszulok kezdo allaskent. Itthon mar van tapasztalatom, jelenleg is ott dolgozom. Kerlek irjatok le mindent, amit csak tudtok:) koszonom szepen!!!

2013. jan. 24. 05:05
 1/5 Kim Bo Mao ***** válasza:
100%

Szia, a párom mekiben konyhás, én meg kasszás leszek hamarosan. Nos. Nem akarlak elrettenteni, mert mi is kezdő állásként gondoltunk erre...Általában a vezetők többsége szadista, és mindenért ordít-van rajtad kesztyű azért, ha nincs azért színten-a dolgozók kb 99%-a külföldi. Ha fiú vagy és nem jól megy a nyelv, akkor konyhára van esélyed bekerülni-sőt fiúkat szinte mindig odateszik, ha lány vagy, akkor meg CSAK kasszás lehetsz, és épp ezért tőlük több nyelvtudást várnak el. Persze nem kell megijedni, van egy online jelentkezési kérdőívük-jó hosszú-és van egy kérdősorozatuk. Ha azt megtanulod nagyjából és vissza tudod magabiztosan mondani, akkor valószínű felvesznek.

Ha dolgoztál mekiben az plussz pont gondolom.

Az interjú változó-függ a főnöktől-, hogy mit kérdez. Én 2-n voltam-mert az elsőn elbuktam. Az elsőnél elég sok kérdést tett fel az ipse, nagyjából csak a bugyim színére nem volt kíváncsi, a 2.-nál pedig csak megkérdezte, hogy mit tudnék ott csinálni náluk, meg alap kérdés, hogy mióta élsz kint...

2014. jún. 3. 00:15
 2/5 Kim Bo Mao ***** válasza:
100%
Ja és még valami. Amikor azt írják, mondjuk Teilzeit-nál, hogy 25óra/hét, meg hogy 5-Tage Woche, az nem azt jelenti, hogy 5 nap 5-5 órákat dolgozol, hanem az össze-vissza bármi lehet. Példának okáért: este fél 9től reggel 5-ig, és ezt mondjuk 6 napon keresztül, aztán 2 vagy 3 nap szünet, de olyan is akad, hogy csak egy. És az óradíjba nincs beleszámítva a napi kötelező fél óra szünet. Brutto 7,63 órabér van, és ha nem tudsz jól németül, bizony megeshet, hogy bepróbálkoznak azzal, hogy nem fizetnek ki rendesen... Tudom elég lehangoló, de ha nagyon akarod, kezdésnek elmegy. De nem igazán tudsz félretenni, max. vollzeitból.
2014. jún. 3. 00:20
 3/5 Kim Bo Mao ***** válasza:
100%
Szia, megint én. Már több, mint egy hónapja a mekiben dolgozok, és eléggé stresszes lett az életem azóta. Lelkileg nagyon kimerít. Teilzeiton vagyok de vollzeiton dolgoztatnak. Engem rendesen kifizetnek, de a páromnál folyton elszámolják magukat. Összességében kijön, hogy tudunk félretenni, főleg azért, mert annyit dolgozunk mint a vadbolond, és nem igazán költünk ételre, csak a szabadnapunkon. Akkor kb 20-30 EUR-t költünk, és ez kb. heti 1 alkalom. Nagyjából 900 EUR körülit kaptam. Egyébként szép és jó lenne, ha hagynának fellélegezni, és nem lenne olyan baromira monoton. Mostanság beosztottak kasszához, mert senki nem akar az lenni a vendégek bunkósága miatt, legutóbb egy olyan esettel találkoztam, hogy valaki feljelentést akart tenni, amiért nincs WC, és el akarta kérni az adataimat. Sok lekezelő vendég van, és sajnos nem a részegek, hanem a józan osztrákok többnyire. Ráadásul az még nagyon leveszi az embert...(és egy kis hezitálás, de igen valakinek le kell írnia) hogy az ember minden nap fosik. Az is lehet, hogy csak az éjszaka dolgozóknak nincs annyi erejük-idejük, hogy normális kaját vegyenek (mert gondolom aki 5-kor megy haza az be tud ugrani hazafelé a Billába stb.)de aki hajnali 2-kor vagy reggel 5kor végez az örül, hogy hazajut, és amúgy sincs semmi sem nyitva. Gondoltam, hogy keresek másik melót, de eddíg nem hagytak alkalmat rá, hogy legyen rá időm.
2014. aug. 1. 19:02
 4/5 A kérdező kommentje:

Szia! :)

Köszönöm a válaszod, elfelejtettem zöld kezet adni, de utólag így most ment :)

Köszönöm a részletes tájékoztatást. Mikor a kérdést írtam ki, akkor épp fél éve dolgoztam otthon Pesten mekiben, azóta viszont eltelt egy kis idő és 2 évet voltam ott. Múlt hónap végéig. Azóta Németországban vagyok, sajnos a nyelvvel hadilábon állok mert lusta sz@R voltam és nem tanultam a szavakat, így fel kell magam még zárkóztatni, viszont változatlanul esetleg itt is megpróbálnám a mekit. Otthon nagyon halálragürcöltem magam, de más választásom nem volt. Viszont nevetséges volt azért a fizetésért..... Esetleg szobalány munkára jelentkeznék még, de elsőnek a lakcímet kell elintézni :/

2014. aug. 1. 19:15
 5/5 Kim Bo Mao ***** válasza:
Igen a fizetés azért tud vígasztalni :) A szobalány állással lehet jobban jársz, mindenhol úgy olvastam hogy jól keresnek mert többségében szállásra nem költenek és a fizu legalább olyan mint a mekinél.
2014. aug. 5. 03:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!