Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nektem mi volt a legnehezebb...

Nektem mi volt a legnehezebb az álláskeresésben?

Figyelt kérdés
Nekem azt mondják, hogy mivel bme gépész bsc-t végeztem ezért könnyen kapok majd állást. Ezzel szemben azt se tudom hogyan kezdhetném el az álláskeresést. Kapcsolati tőkém nulla, bár lehet határozottnak tünő fellépésem van, a gondolkodásom nagyon furcsa és sokszor ugy néznek rám mint egy ufóra. Egyetemen nem haverkodtam be sehova, ami közelebb vitt volna munkáltatókhoz, tehát olyan pályakezdő vagyok, akinek a diplomáján kivül semmilye nincs.
2013. jan. 23. 17:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Akkor veled ellentétben én tudatosan készültem az álláskeresésre.

Az egyetem alatt diákmunkáztam, amit félretettem hogy legyen kezdőtőkém az élethez és megtehessem, hogy akár BP-n bérelek egy lakást pár hónapra munka nélkül, hogy keressek, akár kimehessek külföldre munkáért.

Nyelveket tanultam, az egy kötelező középfokún felül többet is, jobban is, hogy még jobban kapkodjanak utánam.

Nem a szakterületemen dolgoztam (tehát árufeltöltő voltam, meg mekis), de már hónapokkal a vége előtt kinéztem pár értelmes céget, ahonnan kedves emberektől szakmai tanácsokat kértem a jövőmre vonatkozóan. Az egyiktől végül is jött egy állásajánlat, ami nem jött össze, de ez csak közelebb juttatott a később megkapott álomállásomhoz.

Még most sem késő kapcsolatokat építened, csak szarabb és nehezebb melód lesz, mint nekem, aki gondolkodott előre.

2013. jan. 23. 18:02
 2/11 A kérdező kommentje:
ja mert a haverság alapján kapják meg az emberek a könnyü és jol fizető munkákat?
2013. jan. 23. 18:04
 3/11 A kérdező kommentje:
sajnos nekem kapcsolati tökét csinálni annyi munkát jelentene mint maga a diploma megszerzése. Azért tanultam ennyit, hogy még ez se legyen elég?
2013. jan. 23. 18:06
 4/11 anonim ***** válasza:
49%

Nem kell kapcsolati tőke, én is a tudásomból élek, nem a zsidóskodából.

Jelentkezz szépen álláshirdetésekre. Töltsd fel az önéletrajzod olyan oldalakra, hogy megtaláljanak, menj el fejvadász cégekhez. Pár hónap és 100%, hogy lesz melód.

Az eredeti kérdésedre a válasz: az unatkozás. Nagyon lassan telik az a pár hónap amíg munkába állok.

2013. jan. 23. 18:20
 5/11 A kérdező kommentje:
feltettem, másnap hivtak is, küldték az imélt cégek, de mind multik és vidéki telephelyüek. Nekem pesten van lakásom (örököltem) és itt szeretnék állást a környéken.
2013. jan. 23. 18:24
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha munkát szeretnél, meg kell hozd azt az "áldozatot", hogy mobilitást hozol az életedbe. Akár a lakáseladáson is gondolkozhatsz. Vagy van annyi tartalékod, hogy odaköltözz a munkához albérletbe, a saját lakásod pedig szintén kiadd albérletbe?

Én 35 éves korom előtt nem akarok saját ingatlant, mert csak röghöz köt és nem tudok úgy költözni tőle, ahogy megkívánnám.

Nem a haverságokra gondoltam. Arra voltam kíváncsi, hogy milyen pluszt tettél még azért, hogy később könnyebben legyen munkád, a tanuláson kívül? Az úgymond alap, hogy tanulsz. Ezeket most sem késő megtenned. Vesztettél pár évet, de még évtizedek vannak hátra az aktív dolgozói korodból.

2013. jan. 23. 18:32
 7/11 anonim ***** válasza:
A multik tipikusan inkább BPen székelnek. Szóval csak várj, fogsz kapni pesti melót is. Pont ez a legnehezebb az álláskeresésben :)
2013. jan. 23. 18:34
 8/11 A kérdező kommentje:
a multik ugy gondolkoznak, hogy már az egyetem alatt menjen oda az ember gyakornoknak, adnak neki valami nevetséges ösztöndijat, utána meg ha lediplomázik egyböl mehet probaidöre a multihoz, ahol addig gyakornok volt, és ahogy letelik a probaidő küldik ki külföldre (németország pl) hogy ott majd megtanulja rendesen a szakmát. TEhát arra nem nagoyn van rászorulva egy cég se, hogy a munkaeröpiacról szerezzen be jöttment embereket, az számukra mindig csak a B-terv.
2013. jan. 23. 18:40
 9/11 anonim ***** válasza:

22 évesen ezt aztán igazán jól átlátod... :D

Több tiszteletet és türelmet az álláskereséshez.

2013. jan. 23. 18:50
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem az volt a legnehezebb, hogy sokszor válaszra se méltatták a jelentkezésemet.
2013. jan. 23. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!