Meddig fajul a tesco mélyrepülése?
ez még kevésbé vág ide 2x-es bocsánat :)
Még 2011-ben beszéltem egy tescos dolgozóval, elmondta, azt új év alkalmából - az inflációra tekintettel - nem fizetés emelést kaptak, hanem 5 %-os fizetést csökkentést!
És most ez a patkánymérges nápolyi csak egy dolog a sok közül.
Egy féléve valami áruházukban 300 kg csirkeszaros (!) csirkehúst találtak.
Itt lehet amúgy rendszeresen olvasni efféle finomságokról:
Én diákmelós voltam náluk az őszi-téli szezonban. Szerencsére nem vagyok az alkalmazottjuk, de kifejezetten sajnáltam őket.
Bevezették ezt a gép által generált beosztást. Szerencsétlen állandó dolgozótkat volt, hogy hajnali egytől fél tízig, majd másnap háromtól hajnal fél hatig írta be. És ilyen volt a hetük, nem volt gymás után egybefüggő két nap szabadság öt nap meló után. A kisfőnöknek meg pitizni kell, hogy átírja, mert "az a cél hogy ne nyúljanak bele a beosztásba". A dolgozók beosztásánál a tesco saját buszjáratának menetrendjére sincsenek tekintettel.
Egy emberrel árufeltöltésnél nagyjárból annyi melót csináltatnak mint pár éve hárommal. Diákként 3-4 területet kellett töltenem (nagyjából területenként 2-3 rolikocsinyi áru). Volt, hogy a szüneteken is bennmaradtam mert féltem hogy nem leszek kész. Még ígyis volt nem egy kocsi, amihez hozzá se tudtam nyúlni. De azért fel kellett cimkézni, hogy az is volt töltve, mert a főnökség ezt akarta látni. Emellett tőlük várják, hogy tartság tisztán a polcokat. Szerintetek ilyen körülmények közt reális elvárás, hogy az árufeltöltők még lepakolják, lemossák, visszarámolják az árut?
Nem tudom, de én már nagyon néznék más munkahely után. Amit az előzőek írtak valóban igazak. Egy ember végzi többnek a feladatát. Ha kell ülj be a kasszába, aztán meg megy a szemöldök húzogatás, hogy nem vagy még kész? Vagy amikor nem haladsz, mert vásárlókkal kell foglalkoznod, mert ugyebár nem hajthatod el őket.
És valóban nincsenek tekintettel, hogy hogyan járnak a buszaid. Ha szerencséd van, akkor kollégádnak van kocsija, s ő elvisz. De ez csak akkor, ha szerencséd van. Az automatikus beosztáskészítő pedig egy hatalmas nagy vicc. Egy napos pihenőnapokat ír, mellette pedig mész 5-6 napot is egybe.
Én keresgélek már egy ideje más munka után. Nem fogok hazudni, férfi létemre volt, hogy sírva jöttem haza...
Nem csak nálatok vannak furcsa dolgok. Nálunk például most megint megy az a hír, hogy a pótlékokkal akarnak spórolni. Vezetőket, középvezetőket nem fognak beosztani csak este hatig, így nem kell nekik pótlékot fizetni, illetve kevés dolgozók lesznek délutánosok, s csak annyi, amennyi muszáj.
Komolyan mondom nem tudom, hogy vajon mi lesz a következő lépés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!