Van rajtam kivul olyan ember itt aki 22 ev koruli (en fiu vagyok) es miutan leerettsegizett (3-4 eve) nem nagyon tud magaval mit kezdeni?
szia. én 22 éves vagyok és fiú.
én sem nagyon tudok mit kezdeni amúgy magammal.
a 3-4 év alatt mi után 2009-ben leérettségiztünk mit csináltál? ha eddig dolgoztál, és most nincs munkád probálj egy okj-s képzést! vagy jelentkezz egyetemre.
utolsó válaszolónak üzenem, hiába tanul otthon informatikát, ha nem lesz róla diplomája (okj-sel kinevetnek) nem fog úgy keresni mint amiket mesélnek, hogy milyen jól lehet vele keresni, SŐT nem is fog vele munkát találni.
Az előző 3,5 évben elvégezhettél volna egy főiskolát vagy egy technikusit. 1, talán 2 egyéves OKJ-t vagy más tanfolyamot. Emellé szerezhettél volna durván két nyelvvizsgát.
Ha nem tartod magad értelmiségi embernek, akkor szerezhettél volna egy szakmát, aminek az ismereteiben nagyon elmélyedhettél volna.
Az a szép, hogy mindezeket megteheted a következő 3-4 évben is. Semmi sem lehetetlen, csak vesztettél pár évet, de még rengeteg van hátra.
Én az egyetem 5 évét végigdolgoztam és azt a pénzt arra tettem félre, hogy utána megtehessem, hogy felmegyek Budapestre egy albérletbe és akár fél évig is keressek egy munkát, miközben a gyűjtött pénzből élek, vagy arra, hogy kimehessek külföldre pár hónapra megint csak munkáért nézelődni. Sikerült is, a diploma óta eltelt néhány évben pedig továbbra is képeztem magam: Van három nyelvvizsgám és egy gazd.-i szaknyelvvizsgám, egy OKJ-m és most tervezek levelezőn egy főiskolai diplomát szerezni. Mindezeket munka mellett!
Csak azért írtam le, hogy lásd, tényleg semmi sem lehetetlen.
utolsó milyen egyetemre jártál? és milyen diplomád lett?
és most mire fogsz jelentkezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!