Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Igazságos-e a jelenlegi...

Igazságos-e a jelenlegi közalkalmazotti bértábla?

Figyelt kérdés
A minimálbér 2013-ban 98.000.-Ft-ra emelkedett. Én úgy gondolom, hogy a közalkalmazotti bértáblát "elfelejtették" ehhez igazítani. Így a 8 általános végzett pályakezdő (A1) ugyanannyi fizetést kap, mint pl. az érettségizett, több mint 20 éve dolgozó munkavállaló (D9).

2013. jan. 18. 22:50
 1/7 anonim válasza:
54%
Én is közalkalmazott vagyok... külföldre készülök. Attól tartok, megválaszoltam a kérdésed...
2013. jan. 18. 22:57
 2/7 anonim ***** válasza:
66%
Pontosan. Borzasztó. Az én kolléganőm is pont ebben a cipőben jár. Azt hiszem neki még emelni kellett, hogy elérje a minimálbért. De mi pedagógusok is nevetségesen keresünk 2 diplomával a minimálbérhez képest.
2013. jan. 19. 07:48
 3/7 anonim ***** válasza:
42%

2.!

unom már, hogy a tévében meg mindenhol állandóan az megy, hogy ebben az országban csak a tanároknak kell jól keresniük!

2013. jan. 19. 15:49
 4/7 anonim ***** válasza:

Abszolút nem. Tavaly végzett ismerősöm most rezidens, és pár hónapja postolta ki FB-ra a fizetési papírját. 78ezret kapott, 18 év tanulás után (amiből 6 év az egyetem) kb. annyit mint az ott 8 általánossal takarító. És a befektetett energiát leszámítva azért felelősség tekintetében sem ugyanaz a 2 munka. Állítólag az ő munkahelyén nincs pénz a beígért bérkompenzációra. Így anyagilag és lelkileg is jobban megéri a Mekiben krumplit sütni (0 felelősség, ugyanakkora fizu és 6 évvel hamarabb állhat munkába, és 100-ad annyi energiát kell befektetni). Aztán pedig tátott szájjal csodálkoznak, hogy nincs orvos és mindenki "hazaáruló".

#3-asnak: Nemcsak a tanároknak kellene jól keresniük, de azért ők is kicsit többet tettek le az asztalra, mint aki egész életében lébecolt, ezért egy szalag mellett kötött ki minimálbéren...

2013. jan. 19. 16:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Engem is zavar a felelősség, 74-et keresek diplomával, 17 évig ezért tanultam... és ha valami van engem vesznek elő, nem lehet elb@szni semmit... a bérkompenzáció pedig csak ígérgetve volt, ahogy az előléptetés is.

A takarító is ennyit kap, jó, ő se marhatja le a faborítást, de mégis más kategória...

2013. jan. 21. 21:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyet értek, szerintem is túl magas a minimálbér.
2013. febr. 7. 17:36
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

Igazságtalan de ez van. Minimálbér és garantált bérminimum van, mint ahogy a versenyszférában.

Iskolában dolgozom, és már elegem van a pedagógusok nyavajgásával. Csak ő vannak az országban? Nekünk is annyiért adják a vizet,villanyt, kaját. Nem??? Vagy mi nem emberek vagyunk? Fele annyi munkaidőben 2x annyit keresnek mint mi. Szegények.

Ja és a felelősség, számonkérés a munkájáért? Engem könnyen tudnak ellenőrizni h elvégeztem-e a munkámat. De őket? A sok 1-es tanuló, meg aki nincs megnevelve az kinek a felelőssége? Ja az a gyerek+ a szülő hibája. De akkor a jó jegyek sem a tanárok érdemei, hanem a "jó alapanyagé". Elegem van belőlük. Évekig ingyen tanultak (amíg mi dolgoztunk, ja és én is tanultam volna ám tovább ha nem kellett volna dolgoznom menni), 7 évenkénti továbbképzés-újabb ingyen diploma. Én meg ha szeretnék tanulni: nem engednek el a munkahelyről, meg nincs felesleges 1 millióm.

2013. febr. 8. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!