Jan.13. án lejárt a gyesem, a főnököm megtart még 1 hónapra hogy utána felbonthassa a szerződésem. Aki ehhez ért megmondaná hogy hány nap szabadságot kell kifizetnie?
2013. évben betöltöd a 36. életévedet.
2009-ben táppénzen voltál.
A korod alapján a következő szabadságok járnak:
2009. évben: 23 nap
2010. évben: 24 nap
2011. évben: 24 nap
2012. évben: 25 nap
2013. évben: 25 nap
A fentiek közül a szabadságra jogosító időd:
2009. év végig
2010. év végig (szülési szabadság ideje is + a GYED első éve, (mivel 2011. augusztus 01. előtt váltál jogosulttá GYED-re) tehát
2011. július 13-ig
2009. évben: 23 nap
2010. évben: 24 nap
2011. évben július 13-ig időarányosan: 14 nap.
Ez összesen: 61 nap
Ebből nem tudom, hogy 2009. év júliusáig (táppénzedig) mennyit vettél ki. Ha voltál szabadságon ebben az időszakban, akkor azt a 61 napból vond le, és megmarad a ki nem vett, időarányosan járó szabadságok napjai.
A munkaviszony alatt jár fizetés, még akkor is ha nem dolgozol. Maximum akkor nem járna, ha Te kérnél erre az időre fizetés nélküli szabadságot, de gondolom, hogy nem fogsz.
Viszont, mint visszatérő kismama, a munkáltató egyből kiadhatja részedre az évek alatt felhalmozódott, ki nem vett szabadságaidat, akár erre az időszakra is.
Azt elfelejtettem megírni, hogy a számolásnál nem vettem figyelembe a gyermek után járó pótszabadságot.
Méghozzá azért nem, mert nem tudom, hogy a 2011. év előtti évekre a két szülő közül ki kérte annak figyelembevételét.
Ha Te kérted, akkor kb. még 6 napot hozzászámolhatsz az általam kiszámolt szabadságos napokhoz.
Tehát kevesebb nem lesz a kiszámoltnál, maximum több...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!