OKJ-s bizonyítvánnyal elhelyezkedettek történetére lennék kíváncsi. Tényleg olyan nehéz?
Mindenki óva int az OKJ-tól, mégis azon gondolkozok, hogy OKJ-s képzésre mennék érettségi után. Csak ilyen "büfészakos" főiskolai szakok érdekelnek, azoknak meg nem tudom mennyi értelme lenne.:) Nyelveken rajta vagyok, Angolból nemsokára nyelvvizsgázok.
Kíváncsi vagyok arra, hogy tényleg annyira szörnyű-e az okj-sok helyzete mint a köznyelv mondja, s ti mit ajánlanátok nekem?
Minden véleményt szívesen veszek, köszönöm előre is!:)
OKJ-val nem fogsz semmilyen állást kapni, csak olyat, amihez amúgy se kellene OKJ.
Tehát mi érdekel még?
OKJ-t magadnak éri meg csinálni. Azért, hogy ütőképesebb legyél a munkaerőpiacon nem biztos, hogy sokat nyom a latba.
Idei évtől sok tevékenységhez kötelező, ahol eddig nem volt az. Ha olyanba dolgozol, ott a munkáltatód úgy is elküld, ha meg nem, akkor olyat érdemes választani,amivel te magad is kezdhetsz majd valamit.(pl. pályázatok feltétele, vállalkozás indítás,stb.)
Szerintem egy jó OKJ többet ér, mint egy kamu diploma. Nekem van egy nem bölcsész diplomám amivel nem tudok elhelyezkedni, most szeretnék OKJ-ra menni, csak nem tudom mire...
Fiúként több piacképes lehetőség lenne, bár a CNC esztergályos sem egy álomszakma, de azzal biztos a munka.
Nekem is van mérnök ismerősöm aki 10 év alatt végzett főiskolán kettesekkel átvergődve, majdnem kirúgták, de fél éven belül kapott egy zsíros állást. Mondjuk nem mindegy, milyen mérnök..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!