Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti elvállalnátok 300 forintos...

Ti elvállalnátok 300 forintos órabéres munkát felnőtt fejjel?

Figyelt kérdés
2013. jan. 8. 11:15
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
nem. pont azért ilyen alacsonyak a bérek itthon, mert sokan még a hivatalos minimálbér alatti fizetést is elfogadják.
2013. jan. 8. 11:31
 2/10 anonim ***** válasza:
ha egyébként éhenhalsz vagy elveszik a házad akkor az is pénz... majd váltasz ha lesz jobb, ha felnőtt vagy ha nem.
2013. jan. 8. 11:35
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem azért tettem fel a kérdést, mert én elvállalnám, hanem pont azért, mert baromi igazságtalannak tartok egy ilyen órabért. Még diákmunkának is nagyon rossz.
2013. jan. 8. 11:40
 4/10 anonim ***** válasza:
ha nincs ló jó a szamár is. addig is van valami és mellette még lehet munkát keresni...
2013. jan. 8. 11:43
 5/10 anonim ***** válasza:
ha megtehetné az ember hogy ne vállalja el nem lenne így... nem a munkavállaló diktálja az árakat manapság
2013. jan. 8. 11:45
 6/10 anonim ***** válasza:

Amíg nincs más,ez is több mint a semmi.

Egyetem mellett dolgoztam kukáskocsin is minimálbres órabérért,ma is megtenném ha ezen múlik hogy tudok-e enni.

(most már jó fizum van,diákként még nem válogathattam)

2013. jan. 8. 12:18
 7/10 anonim ***** válasza:
58%

" nem a munkavállaló diktálja az árakat manapság"

Ez így van, de ha a vállalkozó nem találna olyan barmot, aki ennyiért elvállalja, akkor kénytelen lenne többet kínálni, vagy csinálhatná maga. Csak amíg ilyen sz*r fizetésekétz is sorba állnak, addig változás sem lesz.

2013. jan. 8. 12:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Van olyan munka amit ingyen is elvállalnék, és olyan is amit ennek a tízszereséért sem.

Hivatalosan ez kevesebb mint a minimálbér, tehát nem kínálhatnak ennyit.

Másfelől a az árakat a kereslet-kínálat szabja, ha egy vállalkozás nem tud többet kitermelni csak ennyit, viszont a környéken semmi munkalehetőség akkor biztos lenne, aki elvállalná ennyiért (mert jobb, mint a semmi).

Vannak helyek, ahol a napidíj 2 dollár körül mozog, szóval a sok-kevés relatív. Hazai viszonyok között ez kevésben tűnik, szinte bármilyen munkáért.

2013. jan. 10. 07:48
 9/10 anonim ***** válasza:

"Hivatalosan ez kevesebb mint a minimálbér, tehát nem kínálhatnak ennyit. "

Lehet úgy jön ki ennyi,hogy a kérdező levonta az utazási költséget is,amit a cég nem támogat,és ennyi marad óránként.

2013. jan. 10. 09:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Kizárt dolog. Nem beszélve arról, hogy jó eséllyel egy ilyen fizetésű munkában a munka végeztével kettőt lépni vagy szólni nem tudsz, annyira elfáradsz (vagy lefáradsz :) ), nem hogy másik helyet keresni, ahol majd jobb lesz. Annyira jelentéktelen összeg, hogy az ember jobban jár, ha még rászánja 0 pénzért az időt, hogy jobbat találjon.
2013. jan. 10. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!