Ti elvállalnátok 300 forintos órabéres munkát felnőtt fejjel?
Amíg nincs más,ez is több mint a semmi.
Egyetem mellett dolgoztam kukáskocsin is minimálbres órabérért,ma is megtenném ha ezen múlik hogy tudok-e enni.
(most már jó fizum van,diákként még nem válogathattam)
" nem a munkavállaló diktálja az árakat manapság"
Ez így van, de ha a vállalkozó nem találna olyan barmot, aki ennyiért elvállalja, akkor kénytelen lenne többet kínálni, vagy csinálhatná maga. Csak amíg ilyen sz*r fizetésekétz is sorba állnak, addig változás sem lesz.
Van olyan munka amit ingyen is elvállalnék, és olyan is amit ennek a tízszereséért sem.
Hivatalosan ez kevesebb mint a minimálbér, tehát nem kínálhatnak ennyit.
Másfelől a az árakat a kereslet-kínálat szabja, ha egy vállalkozás nem tud többet kitermelni csak ennyit, viszont a környéken semmi munkalehetőség akkor biztos lenne, aki elvállalná ennyiért (mert jobb, mint a semmi).
Vannak helyek, ahol a napidíj 2 dollár körül mozog, szóval a sok-kevés relatív. Hazai viszonyok között ez kevésben tűnik, szinte bármilyen munkáért.
"Hivatalosan ez kevesebb mint a minimálbér, tehát nem kínálhatnak ennyit. "
Lehet úgy jön ki ennyi,hogy a kérdező levonta az utazási költséget is,amit a cég nem támogat,és ennyi marad óránként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!