Pincér vs eladó?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik szkama jobb? képtelen vagyok dönteni pedig lassan kéne (jan 27). Átlagba melyik fizet jobban? Tapasztalatokat várok. Értelmes válaszokat légyszíves. Köszönöm.
2013. jan. 5. 14:27
 1/2 anonim ***** válasza:

Akkor inkább pincér, szerintem elismertebb szakma, meg akár nagyon jó helyekre is be tudsz vele kerülni, illetve külföldre is mehetsz vele.

Nekem van ismerősöm, aki kap egy nettó fix 90.000-et és övé az összes borravaló... amivel havonta majdnem még ennyit megkeres. Azt hozzáteszem, hogy sokat kell dolgozni, hétvégén, ünnepnap. Amikor mások szórakoznak, akkor dolgozik ő igazán.

2013. jan. 5. 16:48
 2/2 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az elsőhöz. A férjem bolti eladó, és nagyon sza.r a helyzet. Szakképzett műszaki, és tényleg nagyon tudja a dolgokat, szóval nem az van, hogy kérdeznek tőle, aztán hümmög, meg olvasd el a használati utasítást. De jelenleg egyre kevésbé van szükség szakképzett eladókra, inkább felváltják őket az árufeltöltők, amihez a fizikai erőnléten kívül más nem nagyon kell. Így a fizetéseket is lenyomták a béka feneke alá.

Volt ahol meg is mondták neki, hogy az ő tudását nem tudják megfizetni.

Jelenleg munkanélküli, felvették volna a MediaMarktba, minimálbérért, és este 8-ig vannak nyitva szombat-vasárnap is. Nem vállalta el. Szóval egy vicc az egész.

A pincérek munkaerőpiaci keresletéről sokat nem tudok, de ott van borravaló, az biztos megdobja a fizut. Igaz, ott is biztos éjjel-nappal meg hétvégén is menni kell. De pl. amikor nekünk esküvőnk volt, fejenként 20 ezret adtuk a pincéreknek borravalónak. És még nem voltam nagyvonalú, mert nem igazán voltam velük megelégedve. Szóval azért ha két sz.ar szakma közül kéne választani, akkor inkább a pincér.

2013. jan. 5. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!