Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan szerezzek pénzt (19...

Hogyan szerezzek pénzt (19 éves lány)?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok, most fogok érettségizni, diákmunkára jelenleg nincs időm és a lakhelyemen lehetőség sincs rá sajnos, még alkalmi munka sincs. Nincsenek olyan ruháim amik jó állapotban vannak és eladhatók lennének, nem csak ruhát nem bírok eladni, hanem mást sem, mert nincs mit, már az összes régi telefont beadtam gsm-be, amiért db-onként 3 ezer Ft-ot kaptam, de már ez nem most volt. A szüleimtől hiába kérek, nem kapok, mindig azt hazudják, hogy nincs, (ami még a mai világban hihető is lenne) de ha nekik kell új ruha, bulizni akarnak menni vagy épp a barátnőjüknek/barátjuknak kell ajándék akkor hirtelen lesz pénzük. Nem hülyeségekre akarom költeni, csak szeretek moziba járni, ruhát venni, mint minden normális fiatal.

Előre is köszönöm az ötleteket!

2013. jan. 3. 18:13
 1/10 anonim válasza:

Próbálj meg szociális támogatást igényelni, ösztöndíjat vagy bármi ilyesmit, a lényeg, hogy támogatást.

A szüleidre meg förmedj rá, hogy szükséged van némi pénzre az alapvető szükségleteidhez. :)

2013. jan. 3. 18:17
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha nem tudsz kérni szülőktől, nagyitól pénzt, ha nincs mit eladnod akkor nem marad más csakis az hogy valami munkát találj.. Más lehetőséged nem nagyon lesz.

Miben vagy jó?? Idegen nyelv?? vagy matek? Történelem?? Mert esetleg korrepetálhatnál általános iskolásokat. Vagy a szomszéd néninek dolgozhatnál mint bejárónő..

Tudod ha 19 évesen vágyaid vannak( ai teljesen érthető, és jogos) akkor próbáld meg előteremteni e magad.. Azt te is tudod hogy ajándékba senki nem fog pénzt adni..

2013. jan. 3. 18:32
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat! Sajnos nem értek eléggé semmilyen tantárgyhoz. Az időseknek való segítség jó lenne, de sajnos nem tudok olyat aki ezt igényelné és nem venné tolakodásnak az ajánlatom.
2013. jan. 3. 19:07
 4/10 anonim ***** válasza:
60%
Ha 19 éves vagy akkor már 1 éve nem gyerek, hanem teljes jogú felnőtt magyar állampolgár vagy. Keress munkát, dolgozz és költsd el a fizetésed. Ne a szüleidre förmedj rá, hogy nem adnak pénzt (bár gondolom nem szállsz be otthon a rezsibe sem a lakbérbe, sem a kajába... úgyhogy az túlzás, hogy nem támogatnak).
2013. jan. 3. 20:03
 5/10 A kérdező kommentje:
Rezsibe nem szállok be, de a 23000 Ft-os családi pótlékból (asztmás vagyok, így kiemeltet kapok) saját magamnak kell gondoskodni a kajáról, saját magamnak kell fizetnem a telefonszámlám (havonta 4000), 3 havonta 8000 Ft-os fogamzásgátlót (mielőtt elítélne valaki, egyrészt petefészek cisztám volt és az orvos javasolta, hogy ne keletkezzen még több, másrészt ez a legbiztonságosabb), 4-5 havonta kontaklencsét váltok, ami 21000 Ft, bulizni nem járok, csak moziba kb havonta az 3000 Ft + gyors étteremben eszek néha, ruhákat ritkán veszek, akkor sem drágán. Ezeket mind a családi pótlékból + abból a pénzből kell finanszíroznom, amit apukám szüleitől kapok, de rossz érzés, hogy 4szer annyit kaptam tőlük egész életemben, mint a szüleimtől. Ezért szeretnék még több pénzt szerezni. Bár az is igaz, hogy gyorsétteremben amikor eszem sokat költök.:S Amit nem kéne, de nehéz megállni, mert barátom elég sok mindent megengedhet magának én meg sajnos nem.
2013. jan. 3. 20:31
 6/10 anonim ***** válasza:

Ahogy így leírtad a kiadásaidat, nekem nem úgy tűnik, hogy nem tudod finanszírozni őket... Legalábbis, ha nekem nem lenne elég pénzem, ezt nem tudnám mind kifizetni.

4000 ezres telószámlán például lehetne faragni.

Nem kell gyorsétteremben enni. Gondolom meleg ételt ehetsz abból, amit anyukád főz, szóval arra kell költened, amit nem otthon eszelsz stb.

Munka nélkül pedig nem fogsz tudni pénzhez jutni, ami amúgy is nehézkes lenne, mivel neked most tanulnod kell, így az utolsó évben. Vannak önkormányzati tanulmányi ösztöndíjak, de arról már lekéstél, mivel minden év szeptemberében kell megpályázni. Ha a szociális helyzetetek olyan, akkor pályázhatsz szociális öszöntdíjra.

2013. jan. 3. 21:30
 7/10 anonim ***** válasza:
62%

A telefonszámlán lehet spórolni, szerintem az a 4000 nagyon sok, ahhoz képes, hogy csak diák vagy és ennyire be kell osztanod a pénzt.

A fogamzásgátlót pedig, normális kapcsolatokban felesbe szokták fizetni. Hiszen a fiú érdeke is a biztonság. Nemde? A legbiztonságosabb pedig a gumi, de ez nem tartozik szorosan a kérdéshez.

A többire nem reagálok egyesével, de látszik, hogy nem tudsz bánni a pénzzel.

Inkább arra térek ki, hogy a barátod miért nem hív meg pl. moziba, miért nem fizeti néha-néha a gyorséttermi kajádat, miért nem fizeti a fogamzásgátlónak legalább a felét? A ti dolgotok, de egy normális kapcsolatban nem így működnek a dolgok, ezzel jobb, ha tisztában vagy.

2013. jan. 4. 15:01
 8/10 szukits123 válasza:
Azért én nem telejsen értek egyutt mindekivel. 24 éves korig a szulonek kotelessége torodni a gyerekével ,ha erkolcsi okokat nézuk én ugy gondolom tovább is foleg ha még tanul....Probál minnél tobbet meg tenni de 4 forint telefonszámla minimális én ugy gondolom fogalmzásgátlo meg a tobbi a magánugye... igaz azt a fiunak illene és moziba is elhivni de akkor is mivan ha nincs barátja csak szereti a kalandokat ? Elvégre mindannyian azt tehetjuk amit akarunk a mi dontésunk nem értem miért kellene ot ezért rogton máglyára vetni? meg azért mert elakar menni moziba hol franca élunk a kozépkorba ez rohelyes de forditva lemerem fogadni a szulo elvárná a torodést meg mindent meg hogy nem kell rezsibe belefizetni? Milyen ember vagy te várnád a saját gyerekedtol hogy fizessen a rezsibe te nem hánysz onmagadtol? undorito fuj...ennyire lesulyedni egy embernek hogy lehet?
2013. aug. 19. 19:00
 9/10 szukits123 válasza:
Ti vagytok azok akik oreganyátok alol eladjátok az ágyat olyan soherok vagytok hogy kenyére azt mondjátok kovetkezo életemben megfizetem és fuvet ennétek ha lehetne...én szoktam gyujteni elégsokszor pénzt rászoruloknak látom magma elott hogy ti vagytok azok akik a TESCO ban azt mondják vissza és nekem kiad???? én is fogyatékos vagyok :D és sajnos tényleg a szellemi leépulés állando mindig azt hittem hogy a kornyezetem rossz de hozzátoképest maga a foldi paradicsom koszonom hogy felviditottátok a napom :D
2013. aug. 19. 19:06
 10/10 A kérdező kommentje:

Biztos nem vagy egy "mai gyerek" és elég szerencsés vagy, hogy van munkád, de tudod nem olyan rohadt egyszerű minden mint ahogyan azt te képzeled! Örülök, hogy ilyen jót szórakozol ezen, kíváncsi vagyok, hogy az is olyan szórakoztató lenne-e neked, hogy akárhova adod be az önéletrajzod konkrétan leszarják, az iskolaszövetkezet ahova regisztráltál nem közvetít ki sehova érettségivel és angol nyelvtudással (nem nagy szám, de több mint a 8 osztály).

Kicsit ha esetleg elmész vásárolni és veszel 1 kg kenyeret, 1 liter tejet meg egy doboz margarint és ott hagysz 1000 ft-t akkor gondolkodj el azon, hogy akinek nincs munkája és a szülei egy cseppet sem támogatják (még egy 100 Ft-os ásványvízzel sem (kértem vizet apukámtól, volt neki de nem adott) az mégis hogyan lássa el magát?

Ahelyett hogy a nagy szerencsédben osztanád az észt gondolkodj el azon, hogy mennyire biztos az állásod ebben a fantasztikus helyzetben;) További jó szórakozást! Ami pedig a szellemi leépülésed illeti sajnálom, és tényleg szerencsés vagy, hogy így is van munkád, ezt nem sértésnek szántam.

2013. aug. 21. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!