Traktoros akarok lenni szerintetek előtte járjak szakközépbe és utánna legyen meg a szakmám vagy járjak szakiskolába és utánna érettségizzek le?
Olyan szakmát nem ismerek hogy "traktoros"
Meg olyat se hogy "biciklis"
Kedves városi fórumozó, azért nem ismersz traktoros szakmát, mert mezőgazdasági gépkezelőnek hívják... és igen, a traktorosokat is képzik, több évig tanulják a szakmát. Mit hittél, attól traktorossá válik valaki, hogy lesz egy T-s jogsija?
Kérdező, szerintem végezz el egy mg-i középiskolát, akkor lesz érettségid + szakmád, utána elmehetsz 2 vagy 3 éves "traktorosképzőbe", Vépen pl. nagyon jó mg-i gépkezelőket képeztek (nem tudom, most mi a helyzet, de ott valóban jól megtanultak mindent az erő-és munkagépekről).
Ami a másik gondolatom veled kapcsolatban: szerintem akkor menj el "traktorosnak", ha saját vállalkozásod lesz, vagy a családodnak van vállalkozása, mert így megspórolsz egy vagy két embert magadnak, viszont ha másnak dolgozol, akkor éhbérért kimelózod a beled. A traktoroskodás nem arról szól, hogy beülök a trakiba és elvezetgetem... ezt azért remélem tudod.
"végezz el egy mg-i középiskolát, akkor lesz érettségid + szakmád, utána elmehetsz 2 vagy 3 éves "traktorosképzőbe""
Ismersz te traktorosokat??? Nem tudom kettőnk közül ki a városibb? Olvasd már el mit írsz!
Kedves városi fórumozó, azért nem ismersz traktoros szakmát, mert mezőgazdasági gépkezelőnek hívják... és igen, a traktorosokat is képzik, több évig tanulják a szakmát. Mit hittél, attól traktorossá válik valaki, hogy lesz egy T-s jogsija?
Namármost:
1: Nem vagyok városi
2: Vidéki vagyok
3: Sőt van traktorom tíz éve,meg mezőgazdasági szakközepem,és szoktam traktorozni,meg gazdálkodni,de nem vagyok ettől traktoros mint ez kiderült (vagy mégis ?)
4: Igen,azért nem ismerek "traktoros"szakmát mert nem így hívják
5: Meg T-s jogsit se ismerek(sajnálom vidéki vagyok)
a B-s jogsi alján található egy T meg egy MK bejegyzés ami a piros rendszámos,lassú járműnek minősülő traktor vezetésére jogosít(könnyű pótkocsival).Mezőgazdasági vontatóra meg nehézpótkocsira külön jogsi kell.
Meghajlok érveid súlya alatt.
Akiket én ismerek traktorosokat 8 általánosuk van, traktorjuk meg svájci sapkájuk. Őket én traktorosnak hívom. Ha a kérdező traktorozni szeretne, továbbra se látom be az érettségibe fordított energiának értelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!