Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A mai magyarországi viszonyok...

A mai magyarországi viszonyok között mennyi lenne szerintetek a "normális" fizetés?

Figyelt kérdés
Az "egyénileg más és más" típusú bölcsességektől kíméljetek meg:).... Nettó összeget írjatok:)...
2009. aug. 25. 15:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Elég zorall, hogy 3 év után felhoztad a kérdést! :)

Én is úgy írnám, hogy személyenként hiszen ha éppen nincs senkije akkor is meg kéne élni valahogy..

Magyarországon, hogy emberhez méltóan élhess szükség van havi 90-100 ezerre. Én ennyire tenném a minimálbért.

150 körül kezdődik amit én normálisnak tartok, ebből már jól lehet élni, kocsit fent tartani, valamennyit spórolni, nyaralni, wellness stb.. Több ismerősöm keres kb. ennyit, nem nagyon panaszkodnak, végül is megvan mindenük. Persze nagy dőzsölés nincs.

200-tól amire azt mondom, hogy jó. Ugyanaz mint az előző + ebből már komolyabb tartalékot is lehet képezni, befektetni. Neki már nem éri meg 1200 Euróért kimenni vendégmunkásnak.

250-300: Aki ennyit keres az már bőven NY EU szinten él, hiszen ez olyan mintha Németben vagy Osztrákban kapna 1500 Euró körül. Ugye itt ez a pénz többet ér.

2012. nov. 24. 15:15
 12/15 anonim ***** válasza:
89%

Női mérnök 300e, férfi utcaseprő 500e?

Ugyanazért a munkáért mindenkinek ugyanannyi, a normális élethez minimum 150e, még a legalja munkákért is. Bár ehhez meg kellene teremteni a munkahelyeket is.

Ma az is nagyon jó lenne, ha a minimálbér elérné a 100-at, na de rengeteg embernek még munkája sincs.

2012. nov. 24. 15:19
 13/15 anonim ***** válasza:

Most az első hozzászóláson nem kell annyira befeszülni. Köztudottan 20-30%-al kevesebbet keresnek a nők mint a férfiak. Nem csak Magyarországon, hanem az egész világon.

Ez egyrészt adódik abból, hogy eleve a "férfias" munkák jobban fizetettek. Másrészt, hogy ugyanazért a munkáért kevesebbet adnak a nőknek.

Szerintem erre gondolt.

2012. nov. 24. 15:29
 14/15 anonim ***** válasza:

Nettó! minimál bér,minimum 150 000 ft./ Fő / hónap.

Normális fizetés : nettó 350 000 ft./ fő./hónap.

Ennél kevesebb összegből csak túl élni lehet de normálisan élni nem !

2013. aug. 10. 22:15
 15/15 anonim ***** válasza:

Nettó! minimál bér,minimum 150 000 ft./ Fő / hónap. = 500 eur.

Normális fizetés : nettó 350 000 ft./ fő./hónap. = 1000 Eur

Ennél kevesebb összegből csak túl élni lehet de normálisan élni nem !

Ezzel az összeggel (havi fizetés) az osztrákokhoz képest koldusként élnénk ma Magyarországon és nem "normálisan"

2013. aug. 11. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!