Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pénzügyi tanácsadó: Mit...

Pénzügyi tanácsadó: Mit tudtok róla (uk)?

Figyelt kérdés
Pénzügyi tanácsadó mindent amit tudni kell róla iskolától kezdve hogy mikór megy el wc-re:D
2009. aug. 25. 14:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát, nem tudom mint ügyfél érdeklődsz, vagy mint leendő munkatárs?

A pénzügyi tanácsadók 90%-a biztosítási ügynök. Ennek a 90%-nak 70%-a mlm hálózatépítő (pl. brokernet)

Na ennek a 70%-nak fogalma sincs a pénzpiacokról csak a süket marketinget tudják amit bekéjük sulykolnak. Bezzeg ha a saját pénzét kellene elhelyezni konkrát részvénybe, vagy egy kötvényportfóliót kellene összeállítania, rögtön kétségbeesne.

Kérdezd meg bármelyiket mit tud mondjuk a D090923 állampapírról? Van rá egy ezresem, hogy semmit.

Ha ügyfél vagy, hallgass meg több ügynököt mit javasolnak, és menj be egy befektetési szolgáltatóhoz is a kérdéseiddel. (a bankoknál is csak agymosottak ülnek)

Ha mint munka iránt érdeklődsz, jelentkezz a brókerképző alapítványhoz. Előbb tanuld meg a közgazdasági összefüggéseket.

Egyébként jól lehet vele keresni, de szar meló. Ennyi elutasítást csak egy házaló bibliaügynök kap.

Persze a sok okos ügyfél ahelyett hogy meghallgatna 1-2 hasznos tanácsot, azt hiszi neki erre nincs szüksége, tudja egyedül is rendezni a dolgait. Ja, közben mindegyik tök átlagosan éli le az életét, tele rossz pénzügyi húzással.

Szóval, akkor menj tanácsadónak ha tanulsz előtte, és lepereg rólad az elutasítás.

2009. aug. 27. 10:04
 2/3 anonim ***** válasza:
Én rövidebben összefoglalnám az előttem szólót. A pénzügyi tanácsadó csak házaló ügynök, akik tényleg nem sokat tudnak, csak marketing szöveget tolnak. Kitöltetnek veled egy kérdőívet és ezt juttatják el az igazi pénzügyesekhez, akik ezt kiértékelik és tanácsot adnak, hogy mibe fektess bele.
2009. aug. 27. 10:34
 3/3 anonim ***** válasza:
Én még sosem találkoztam olyan pénzügyi tanácsadóval, akinek tényleg átfogó ismeretei lettek volna az elérhető befektetési módokról. Még amikor függetlennek hirdetik magukat, akkor is mindig kiderül, hogy egyetlen bankhoz/biztosítóhoz vannak leszerződve, csak annak a termékeit ismerik. Nekem leginkább az a módszer jött be, hogy végignyálazom a bankok netes oldalait, hogy hol milyen akciók, kamatok, befektetési lehetőségek vannak, aztán választok saját magam. A biztosító nálam ki van zárva, a mai instabil gazdasági helyzet mellett elvből nem vagyok hajlandó olyan helyre adni a pénzem, ahol évtizedekig nem nyúlhatok hozzá. Sosem tudhatom, mikor lesz rá szükségem.
2009. aug. 27. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!