Ha valaki 26-28 évesen kerül ki a munkaerőpiacra, fogja érni valamilyen hátrány?
Én 26 évesen kezdtem el dolgozni, 2006-ban, akkor nem volt gond, nem volt ennyire beállva az álláspiac, mint most.
Mostanában neccesebb kicsit a történet, a pályakezdők nehezebben találnak most munkát. Ha teheted, már az egyetemi évek alatt is pályázgass szakmádba vágó gyakornoki állásokra, így gyakorlatot/tapasztalatot is szerezhetsz és (a többiekhez képest) előnnyel indulsz majd 'élesben'.
kérdés, hogy milyen szakma.
egy orvosnál nem para. de egy informatikusnál eléggé gáz ha 28 évesen még csak junior és semmi éles melóban nem vett részt.
Próbálj meg suli mellett állást vállalni, hogy legyen gyakorlatod. Akár ingyen is alapítványnál vagy menhelyen vagy kertészetben, ahol a végzettségednek megfelelő, vagy ahhoz kapcsolódó munkát tudsz végezni. Nem baj, ha eleinte fogdmeg munka, a lényeg, hogy 28 évesen nem úgy fogsz állni a munkaerőpiacon, hogy nincs tapasztalatod.
Sajnos, nem egyszerű az elhelyezkedés, s nekem 26 évesen 3-4 év munkaviszonnyal (persze nem folyamatos és csak részmunkaidők voltak) sem volt egyszerűbb.
Építs kapcsolatokat, kutass, ha lehet, ne ülj a babérokon.
Sok sikert!
Esetleg még egy okj-st is bevállalnék a helyedben. Több vasat tarts a tűzbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!