Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mit csináljak?...

Szerintetek mit csináljak? Magyarország vagy külföld? Melyik egyetem?

Figyelt kérdés
11-es vagyok, és eldöntöttem, hogy fizikával szeretnék foglalkozni (egész jól megy). Maradjak Magyarországon, esetleg próbálkozzak be majd a szegedi lézerközpontba (ha egyáltalán elkészül?)? Vagy tanuljak külföldön és hagyjam is el az országot? Mekkora esélyekkel lehet pl. Amerikába kijutni fizikusként és normális életet élni, és ehhez mekkora kezdeti összeg kellene?

2012. dec. 10. 21:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha belenézel a mai hírekbe meg is válaszolhatod a kérdésedet.
2012. dec. 10. 22:09
 2/6 anonim ***** válasza:

Amerikába gyakorlatilag esélytelen, drága az út, a tandíj, és nem vesznek fel akárkit.

Tény hogy itthon szar a helyzet, de egy ELTE fizikával sokra mehetsz.

2012. dec. 10. 22:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha elmész EU-n belül gondolkodj.

Amerikát nem a mi pénztárcánkra szabták.

Iszonyatos tandíj ca. 50000 dollár, iszonyatos árak.

Még az amcsik is a gyerek születésétől kezdve gyűjtenek az egyetemre, tudod minden film tele van ezzel...

2012. dec. 10. 22:33
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! És egy magyar egyetemmel, akár doktorival külföldön milyen eséllyel kapok munkát? És merre?
2012. dec. 11. 19:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Egyesült Királyságban elfogadják, EU-n belül el kell mindenképp fogadniuk, de azt mondják egy brit egyetemet jobban elismernek ha két hasonló kvalitású ember jelentkezik egy munkára.

Mondjuk nekem is csak mondták, saját tapasztalatom nincs.

2012. dec. 11. 19:36
 6/6 anonim ***** válasza:

Rögtön nem leszel fizikus!

Országon belül is lehet érvényesülni tanulni.

Külföldi tanulmányokhoz legyen az Anglia,Németország vagy más sok pénz kell.

Akkor már inkább itthon tanulj.

Viszont ha itthon akarsz tanulni és majd külföldön dolgozni azt ajánlom ne reklámozd,mert nagyon hamar "meg lincselnek" érte.

2012. dec. 12. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!