Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi idő alatt válhat...

Mennyi idő alatt válhat valakiből középvezető pl. : egy multinál?

Figyelt kérdés
2 múlva diplomázom(közgazdasági) és tudom, hogy nem nagyon számíthatok sok jóra pályakezdőként fizetés szempontjából. Bélemyénem szerint a legtöbb esetben egy középvezetőnek elfogadható fizetése van, ezért érdekelne, hogy mennyi idő alatt lehet ezt teljesíteni. Vagy abszolút szerencs és ismerettség kérdése ez is?
2012. dec. 4. 23:00
 1/9 anonim ***** válasza:

Mi számíti középvezetőnek?

Amúgy attól függ. Én részt vettem egy vezetőképző programban, ami két évig tartott, és egy már olyan karriersávban kerültem vele, ami a csoportvezetőké. Gyakorlatilag projektvezető lettem, saját, állandó csoportom nem volt, viszont a fizetés már jó volt. Erre a szintre, ha nem vezetőképzővel kerülnek be az emberek, 5-6 évnél korábban nem nagyon jutnak el.

Amúgy a cég másik vezetőképzőjében 2 év után szalagvezetők lesznek az emberek, ez azt jelenti, hogy egy gyártási szalagért felelnek, és kb. 30 ember munkáját irányítják.

2012. dec. 4. 23:54
 2/9 A kérdező kommentje:
A vezetőképző mit takar pontosan? Az külön képzés vagy BA ill. MSC diplomával rendelkezőkről van szó?
2012. dec. 6. 01:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem. Nagyobb multiknak (MOL, Erste, Exxon, GE, P&G) vannak ilyen programjaik. Pályakezdőket vesznek fel, keményebb, változatosabb munkát kapnak, nagyobb odafigyelést és láthatóságot.
2012. dec. 6. 17:49
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2012. dec. 7. 17:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Én az egyetemi évek alatt csatlakoztam egy gyakornoki programhoz egy német multi céghez. A termelés területén dolgoztam illetve ott kaptam különböző feladatokat. Diploma és a gyakornoki idő lejárta után Németországba kerültem vezetőképzésre, itt 8 hónapot éltem,tanultam és dolgoztam. Ez alatt 3 ottani üzemben kellett el sajátítani olyan eljárásokat amelyeket a cég később vezetett be az itthoni üzemeiben. Mikor hazatértem, akkor a kéziszerszámok csomagolás tervezésével bíztak meg, illetve az ehhez kapcsolódó 90 fő irányításával. Inkább kitartás kérdése az egész, mert a gyakornoki program főleg ha nagy cég nagyon kemény és terhelnek is rendesen.
2012. dec. 9. 15:52
 6/9 A kérdező kommentje:
Ez egy trainee program vagy ahhoz hasonló lehetőség volt? Hogy sikerült bekerülni? Ahogy olvasgattam nagyon nehéz ilyen helyre bekerülni és a kiváló diplomaeredmény mellett TDK-n valamint egyéb iskolán belüli és kívűli programokon is aktívan részt kell venni...nagyjából esélytelen a bekerülés. Neked milyen szintű nyelvismereted volt mikor elkezdtél Németországban dolgozni?
2012. dec. 11. 02:30
 7/9 anonim ***** válasza:

HÁt, pedig ez van, ha gyorsan akarsz vezető lenni, akkor a legjobbnak kell lenned. A TDK és hasonlók nem kötelező előfeltételek (én pont nem a szakmai tudásom miatt kerültem be, hanem a soft skilljeim miatt), de bizonyítják, hogy tudsz dolgozni, nem vagy lusta, szakmailag jó vagy. Ha máshogy be tudod ezt bizonyítani, akkor nem kötelezőek.

És nem trainee ez, mert az gyakornok. Ezek a vezetőképzőprogramok meg már rendes állások frissdiplomásoknak.

2012. dec. 11. 07:43
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2012. dec. 11. 19:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Tudnátok linket küldeni ilyen vezetőképző programokról cégenként?

Hol keressem?

Nagyon érdekelne.

2013. márc. 26. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!