Jogos volt-e formailag a "felmondásom"?
Sziasztok!
Egy kis jogi tanácsadásra lenne szükségem, ezért fordulok hozzátok. Próbaidő alatt elküldtek a munkahelyemről.
A hivatalos , általam is aláírt papír a következő címet viseli:
"Megállapodás
Munkaviszony megszüntetéséről
azonnali hatályú felmondással"
Tudomásom szerint próbaidő alatt a "munkaviszony megszüntetése" megfogalmazást kell használni elküldéskor. Ez ugyan benne is van a címben, de szerepel benne az "azonnali hatályú felmondással" kifelyezés is.
Ez így jogilag helyes? Mert úgy tudom, hogy mást jelet a munkaviszony megszüntetése és megint mást a felmondás?
Szeretnék ebben a helyzetben tisztában látni, nem akarom perelni a céget, vagy ilyesmi, egyszerűen csak az érdekel, hogy adott esetben ez támadható lenne-e a munkaügyi bíróságon?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szia!
Azt tudom, hogy ha el akarnak küldeni, akkor azt "szinte" bármilysen formában megtehetik.
De korábban azt olvastam, hogy próbaidő alatti elküldésnél nem mindegy hogy "megszüntetés" vagy "felmondás" szó szerepel. Mondjuk jelen esetben mindkettő, ezért vagyok egy kicsit összezavarodva.
Semmi jelentősége, megszüntették a munkaviszonyodat próba időn belül. Ez jogos, bár hogyan is van fogalmazva.
Ha viszont már legalább 1 munkanappal később ill a megkezdett munkanapodon (a próbaidő lejártától számítva) kapod kézhez ugyan ezt a papírt (mindegy milyen dátummal(!) pl. aláírásra és nem írod alá akkor már mehetsz munkaügyi bíróságra és megnyered...de ez most nem áll fent.
Szia!
Ez a megkezdett munkanapomon történt. Előzőző nap beteg voltam, majd másnap mikor mentem dolgozni (nem rögtön a munkakezdéskor) tolták elém a felmondó levelet. Ez a helyzet így változtat rajta valamit szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!