Gyárban dolgozók, hogy bírjátok?
te hol dolgozol?!
mi az iskolai végzettséged?
Még azt szeretném hozzátenni hogy egyes gyárakba (amelyek a csöd szélén lavíroznak, vagy ahol nagyon rosszak a körülmények, meg a légkör, és mindenki otthagyja) válogatás nélkül felvesznek mindenféle embert, a szakébzetlen munkára.
Nálunk is úgy volt a vége fele, jött az egyik munkás, nem tudott írni- olvasni? nem baj, csak dolgozni tudjon, vagy a másik 4 osztályt végzett, és az elektronokához nem értett? az sem baj, ha jól tudott nyalni a productio-managernek, meg hajtani az embereket akkor fönök lett belöle, és a belet is kihajtotta az emberekböl. Azt sem tudta, hogy mi az LCD rövídités jelentése, de azért ha nem maradtál overtime-n, vagy nem csináltad gyorsan a munkát a szalagon, akkor elintézte hogy levágják az órádat, vagy rosszabb esetben ki is rugjanak. Ez a 4 osztályos szemétláda a vége felé már manager de production lett, de nem volt vele dolgom, mert rögvest kitett a másik vonalra, ahol egy másik rossz manager volt a fönök, de neki megvolt a megfelelö iskolálya.
Én majd'20évet tettem le különböző gyárakban! Idegileg, fizikailag kimerültem! A tavalyi évben 3helyen dolgoztam! Ráébredtem, hogy képtelen vagyok tovább üzemben több 100, vagy 1000 ember között dolgozni! Nem maga a munka volt a gond, mindig minden feladatot könnyen megtanultam, a "normát" viszonylag kis idő alatt teljesítettem! Akkor is ha nap, mint nap mást kellet csinálni! A probléma az "emberekkel" de főképp a főnökökkel volt! Ugyanis ha nem "nyalsz" egy senki VAGY! Nekem sajnos nincs gyermekem ezért én mindig ráérek túlórázni, plusz feladatokat elvégezni stb....! De mégis az a lusta, kifogáskereső, trehány ember a "JÓ" munkaerő, aki minden hónapban legalább 1-1,5hetet a "beteg" gyerekével van otthon!!! Érdekes módon az éjszakás műszak NEKI ismeretlen fogalom!!! De ha jutalom osztásról, vagy kinevezésről van szó Ő az első aki meg van győződve arról, hogy csak is Ő érdemli meg! A főnökök pedig általában nekik adnak igazat!!! A félreértés elkerülése végett, bevallom minden tiszteletem az édesanyáké, csak azokat nem kedvelem aki a gyermekét "kifogásként" pajzsként használja!
2009-ben felhívtak 20-ad magammal az irodába az akkori munkahelyemen, és rezzenéstelen arccal közölték velünk azért választottak minket "létszámfelettinek" mert nincs család, vagy már felnőttek a gyerekek! Köszönöm szépen! Attól nekem ugyanúgy számlákat, lakáskölcsönt kell fizetni, +a kenyeret sem kapom meg ingyen a boltban!!! Próbáltam más területen dolgozni(kereskedelem), de nehéz mivel manapság a diákok és a rokkantnyugdíjas a keresett munkaerő, Én "sokba kerülök" a munkáltatónak!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!