Felvettek 3 hónapra gyakornoknak, de nem fizetnek, megéri ez nekem?
Elég nevetségesen hangozhat a kérdés. Valahol jelképes összeget adnak, valahol normál fizetés van, van ahol meg semmi.
Jelentkeztem egy gyakornoki állásra - alkalmazott grafika(szórólap, névjegykártyák, kiadványok), indesignban kell dolgoznom-.
Annyira megtetszett, hogy belementem. Viszont nagyon rosszul állunk anyagilag(bliccelek, kölcsön kérünk másoktól) és állandóan mondják, hogy dolgozzak mást, ne menjek ingyen dolgozni nekik.
Amit 1-2x látok apródon az a szórólapozás.
Nincs semmilyen képzettségem, így másra nem vennének fel.
Szerintetek elvállaljam, 3 hónapig csináljam, aztán lesz ami lesz?
Hát, 3 hónap alatt nem biztos, hogy találsz más állást. Addig talán érdemes csinálni.
Milyen cég, mik a konkrét feladatok? Ha jól mutat az önéletrajzban, akkor a későbbi elhelyezkedésedet segítheti, egyébként ne vállald el.
Adj bele mindent a munkába a következő három hónapban.
A szüleid teljesen más világban nőttek fel, azt hiszik ha valami nem hoz azonnal pénzt, akkor ki vagy használva. Ne vedd át az ő gondolkodásmódjukat, akármennyire is tiszteled őket.
Szerintem menj bele, jobb mostanság úgyse lesz. Legalább lesz referenciád, illetve hátha felvesznek fizetősre.
Én anno 3 hónapot dolgoztam ingyen egy cégnél szakmai gyakorlat címen. Akkor írtam a szakdolgozatomat és rengeteget segítettek cserébe. A szakdolgozatommal olyan szinten megalapoztam a "karrieremet" a tanszéken, hogy a héten már én írattam a zárthelyit, és ha nem üt el a villamos, végzek az idén. :)
Csak arra akartam kilyukadni, hogyha befektetésnek tekinted ezt a három hónapot, még jó is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!