Szeretnék Ausztriában elhelyezkedni a téli szezonra, mit hogy, hogyan?
Tapasztalatok leírását, tanácsokat és konkrétumokat szeretnék olvasni a válaszok között.
Németül aránylag tudok társalgási szinten kommunikálni, leginkább takarító, konyhai kisegítő, londiner, mosogató állások érdekelnek amikhez nem kell annyira a képzettség, a nyelvtudás, csak kitartás szorgalom...
Melyik közvetítőhöz érdemes menni?
Mennyi ezen a területen az átlagkereset?
Ausztriának melyik részén érdemes próbálkozni?
Kérlek segítsetek konkrétumokkal mert a google az tele van estimesével!!
Én tavaly voltam kint és idén is megyek.
Először is közvetítőt nehogy keress ! Annyit csinál, hogy netről elküldi neked az email címeket, tök fölösleges és halom pénzt elkér.
Amit ajánlok: www.ams.at itt keress munkát ez a munkaügyi hivatal hivatalos honlapja. Nem kell regisztrálni a keresőbe írd be mit akarsz és az keresés után lehet finomítani, hogy az elmúlt 1-2 napban keressen vagy hol.
Én 120 email címet választottam amire elküldtem és így 4 nap alatt találtam munkát. Ehhez egy német önéletrajz kell, meg az emailbe egy 1-2 soros sablonszöveg. Ha tetszel nekik akkor vissza hívnak.
Olyan hotelt ajánlok, ahol ingyenes a szállás és az étkezés. Én konyhai kisegítőként ami 70% ban mosogatás netto alapbérem 1100 E volt és arra jött rá még a túlóra, ünnepnapi pénz, borravaló... Olyan 1400 E / hó átlagban. Munkaszerződést mindenképp írj velük !! 2 oldalas lap tök vázlatos érthető, csak az alap dolgokat tartalmazzák. Ha ez meg van utána biztosítva van. :)
Ausztriának a belsejében érdemes dolgozni, ahogy mész egyre nyugatabbra annál jobb. Magasabb bérek, rendesebb főnökség, szép hegyek, tudsz síelni szuper hangulat stb... Tirol és Voralberg nagyon gyönyörű és itt több a vendég több a pénz. A határ mellett sok a magyar, vissza is élnek velük sok a rossz hely. Oda ne menj !
Én szerettem a konyhában dolgozni, mert remek csapat volt, jól teltek a napok. Az ételek finomak voltak sok újat megismertem. Tirolban dolgoztam.
+ Csipkedd magad, mert a legtöbb hotelnak már meg van a téli személyzete :/
A 2. vagyok.
Azóta eltelt pár éve. 2014 ben már egy 5 csillagos hotelben dolgoztam mint londíner. Az még a korábbinál is izgalmasabb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!