Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri külföldre menni dolgozni?

Megéri külföldre menni dolgozni?

Figyelt kérdés
Németország, Ausztria, Olaszország, Hollandia és Anglia. Ezekben gondolkodom. Takarítói állást vállalnék.

2012. nov. 4. 18:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Takarítóként, mosogatóként szerintem nem! (Kivéve ha a szállást és kaját is állják.)

Takarítóként a helyi minimálbért lehet keresni, abból pedig, ha lakást kell fizetni, stb, akkor ugyanúgy nem élsz meg, mint otthon. Mert lehet hogy keresel 1000 €-t, de ha a lakás 500 € +rezsi, és még enned, közlekedned is kell, akkor máris rájössz, hogy nem éri meg.

2012. nov. 4. 20:00
 2/3 A kérdező kommentje:
Azért utána néztem a dolgoknak. A minibálbér 1200-1400 €, a szállás 350 €, ha nincs lakhely biztosítva. A megélhetés + rezsi nagyjából még 300 € lenne. AZONBAN nem egyedül mennék, hanem barátnőmmel. Ami azt jelenti, hogy a rezsi, lakbér már a felére csökkent.
2012. nov. 4. 21:59
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

"Azért utána néztem a dolgoknak. A minibálbér 1200-1400 €, a szállás 350 €, ha nincs lakhely biztosítva. A megélhetés + rezsi nagyjából még 300 € lenne. AZONBAN nem egyedül mennék, hanem barátnőmmel. Ami azt jelenti, hogy a rezsi, lakbér már a felére csökkent."

Oké menjél, a fizetések amit írtál bruttók! Ausztriában 1020 € a minimálbér nettóban, a németeknél nincsen minimálbér, de olyan 5,5 - 6 € körül van a minimum órabér.(Adó besorolás függően). Olaszországról jobb nem is mondani semmit, mert ott elég nagy a baj. Angliában cca. 5.70 a nettó minimál órabér, amiből ha ketten vagytok, akkor ki lehet jönni, ha csak szobát béreltek. Nem lebeszélni akarlak, de dolgoztam már néhány országban, kerestem én is minimálbért, hidd el, minimálbér, az mindenhol kevés, még akkor is ha ketten vagytok. Amit írsz, hogy 350 € a szállás, az valószínüleg valami munkásszálló lehet, mert lakást biztosan, de még egy normálisabb szobát sem kapsz ennyiért. Ha a spórolás a célotok, akkor menjetek Ausztriába, rengeteg helyen fizetik a kaját, szállást, úgy lehet igazán spórolni. Angliában élek már egy ideje és látom azt, hogy sokan érkeznek hasonló tervekkel mint te, és állítják, hogy milyen jól is fognak majd ők élni a minimálbérből, de egy idő után mindegyikük rájön, hogy kellene egy jobban fizető munka, mert nem tudnak megélni! Magasabbak a fizetések, de az árak is. Mi a barátnőmmel 1200+rezsiért bérlünk lakást, 300 font körül megy el bevásárlásra, aztán ott a kocsi, annak a havi fenntartása cca. 200 font, kell a szórakozás is, az is cca. 150-200 font havonta, aztán ott a fodrász, kozmetikus, stb. Nem azt mondom, hogy nem lehet megélni, de a normális életszinvonalhoz kevés a minimálbér itt is. Mert lehet kuporogni egy kis lyukban, a legolcsóbb kajákat véve, csak alvás-munka kombó, de az nem élet.

2012. nov. 4. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!