Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Valaki dolgozott felszolgálóké...

Valaki dolgozott felszolgálóként különböző rendezvényeken? Mennyire megterhelő munka?

Figyelt kérdés
most voltam egy cégnél, rendezvényekhez szolgáltatják a munkaerőt 5-10-13 óra is lehet egy alkalom. Jól fizetnek, de mennyire megterhelő? Lehet bírni mondjuk heti 1 max 2-szer?
2012. okt. 30. 16:10
 1/9 anonim ***** válasza:

Mint vendéglátós dolgoztam rendezvényeken is és étterem-rendezvényközpontban is. Az 5 óra az semmi bár én olyanról még nem hallottam hogy 5 óra alatt előkészültök, lemegy a rendezvény és még össze is pakoltok. Én 1x dolgoztam 1 nap 19 órát, akkor 2 rendezvényt csináltunk 1 nap és senki nem kérdezte meg hogy ki hogy érzi magát, másnap mentünk vissza pár óra alvás után nyitni az éttermet, volt aki haza sem ment hanem ott aludt. Ezzel nem azt akarom mondani hogy ez az általános, csak hogy Magyarországon aztán tényleg mindent meg lehet csinálni, szóval ne csodálkozz semmin.

Hogy mennyire bírod ez sok mindentől függ, fizikai állóképesség azért kell, de a heti 1-2 rendezvény nem lehet gond. Én mai napig napi 12 órát dolgozom heti 6 napban, igaz már nem otthon és nem vagyok már 20 éves (33/F).

2012. okt. 30. 16:36
 2/9 A kérdező kommentje:
ne Magyarországon van, remélem ez javít a körülményeken :)
2012. okt. 30. 16:42
 3/9 anonim ***** válasza:
rengeteget :)
2012. okt. 30. 16:57
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem konkrétan ehhez a témához tartozik a következő kérdésem. Szóval mondjuk asztalos szakmám van, amiben nem tudok elhelyezkedni. Ettől függetlenül el lehet helyezkedni mondjuk pincérnek akár belföldön, akár külföldön így? Vagy mindenképp kell egy olyan szakma?
2012. okt. 30. 17:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Belföldön nem mindenhol kérik el a bizonyítványodat, de ha azt mondod egy helyen hogy "kérem én asztalos vagyok szeretnék pincérként dolgozni" nem biztos hogy nem mosolyognak egy jót. Az egyébként már az első nap ki is derül hogy életedben nem fogtál tálcát arról ne is beszéljünk hogy nyomás alatt (egy teltháznál) a szabályokat betartva hogy tudnál dolgozni.

Külföldön más a helyzet. Én azt tapasztaltam hogy ha van 2 kezed, 2 lábad, beszéled a nyelvet akkor simán lehetsz felszolgáló, itt a kutya nem kér iskolai végzettséget. Mondjuk végzett vendéglátós a haját tépi mikor a kolléga 2-esével viszi az italokat mert nem tudja tálcán, vagy mikor dugóhúzóval akar pezsgőt bontani. Ilyen is előfordult..

2012. okt. 30. 17:15
 6/9 anonim ***** válasza:
Én képesnek tartom magam arra, hogy ellássam a feladatot. Udvarias is vagyok alapból nagyon, azért elég ügyes is vagyok. Nagyon gondolkozom azon, hogy külföldre menjek. Köszi a válasz egyébként Digo!
2012. okt. 30. 18:11
 7/9 anonim ***** válasza:
Ja, és még pár kérdés. Ezzel külföldön milyen bérezésre számíthatnék,és merre felé lenne érdemes venni az irányt. Te hol dolgozol, ha szabad kérdeznem?
2012. okt. 30. 18:13
 8/9 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

kedves utolsó, megkérhetlek h írj ki külön kérdést a saját panaszaiddal, vagy fordulj privátban a válaszadóhoz?

2012. okt. 30. 18:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Írok privátot ha a kérdezőt zavarja hogy itt kérdezel.
2012. okt. 30. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!