Mit lehet venni a családi pótlékból hogy mindenki úgy várja mint a messiást?
A mai gazdasági helyzetben a családok nagyon rá vannak utalva minden forintra. Sajnos vannak olyan családok, ahol a csp az egyedüli biztos bevételi forrás és a szülőknek csak alkalmi munkákból van bevételük. Az biztos, hogy a boltban nem sokat kapnak érte, de az a biztos kevés is jobb, mint a bizonytalan semmi.
Természetesen vannak szélsőségek, vannak olyan családok, akik a "Máma hopp. holnap kopp" elv alapján élnek. Őket is meg lehet valahol érteni, mert ha hozzájutnak egy kis pénzhez, szeretnének néhány rendes falatot enni. Értsük meg őket is.
Nem biztos, hogy "költekezni" akarnak számolatlanul.
Lehet, hogy sok helyen még ebből akarják megvenni a koszorúkat, és a köv. 4 napra a család kajáját.
Csodálkozol, hogy várják, mint mások a messiást????
Azért 6-8 gyereknél már nem kevés pénz...
Tegnap szabin voltam,napközben útbaejtettem a nagyteszkót is.Fizu után nincs akkora tömeg,igaz 80% nem idénbarnult volt.Mindegyiknek a nagy bevásárlókosár tele...
Általában a szegényebb, többgyermekes családok várják a családi pótlékot, 3-4 gyereknél már komoly összeg, főleg ha csak 1 kereső (néha 1 sem) van a családban.
A húsos és villanyszámlás példád azért sandít, mert sok (valóban szegény) családnál húst talán havonta 1-szer ha esznek, inkább csak olcsóbb tészták, krumpliételek, lecsó, esetleg főzelék van terítéken.
Én négy gyerek után 64 ezret kapok+gyet-et, így 89 ezer ft-ot várok.Tehát ez nem párezer.
Mielőtt bárki azt írná, hogy ebből élek, így leírom, hogy mellette 4 órában dolgozom, 72 ezer a nettóm és van egy vállalkozásunk is ahol még plusszban sokat dolgozok.
"ilyenkor tele a kosár mindennel, majd a hónap közepe felé, mikor elfogyott mindenük, a szomszédokhoz, közte hozzánk jönnek lisztért, tojásért, stb, mert nincs miből költekezniük."
Hát én ilyenkor elhajtanám őket a f#szba.
Egyébként felelősen gondolkodó szülő nem vállalhat úgy gyereket, hogy bármilyen módon is a csp-re kelljen hagyatkoznia. Megmondom: nem gondolkodik felelősen.
Utálom az újraelosztást. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!