Valaki tud objektíven mondani valamit a Zepterről mint munkahelyről?
Önmagában a Zepter termékek jók, amit értékesítenek az drága, de minőségi termék. Ez szerintem fontos, mert egy rossz terméket, amiben maga az értékesítő sem hisz nagyon nehéz eladni. Szerintem nincs alapfizetés, ha jól tudom, szóval biztos nem lesz egyszerű dolgod, mert a fizetésed nagyon hektikus lesz. Lehet, hogy idővel belejössz, és egy korrekt összeget vihetsz haza. Ha egyáltalán nincs más lehetőséget, akkor vágj bele, mert jobb mintha otthon ülsz. Amúgy ehhez vállalkozói kell vagy bejelentenek? Ha bejelentenek az nagyon jó, betanítanak, szóval kapsz valami pluszt, amit akár később is tudsz használni egy másik munkánál.
Amúgy más munkahely nem alakul? Mióta keresed a munkát? Milyen végzettséged van?
Na, a fizetéssel kapcsolatos gondolat rendkívül vicces, mert valahogy úgy vezette elő a hapsi, hogy 180 körültől felfelé van a bevétel, vagyis, van egy alap. Most ha kiderül, hogy ez is ilyen tipikus "ha nem látjuk hasznodat, dögölj meg" cég, akkor szevasz. A munkaerő is pénzbe kerül, az idő is pénzbe kerül, nem nyaralni járok be akkor se, ha épp nem ordít a hatékonyság. Na mindegy, egyre jobb, amúgy az inkriminált blogban is főleg azt reklamálták, hogy nagyon hantáznak és ködösítenek, beetetik a munkaerőt.
Amúgy a cuccaikkal kapcsolatban valóban az a benyomásom, hogy jók, viszont közép-magas árkategóriásak, és gyakran nem érthető, hogy mire jók (pl a vízszűrő faszántos találmány teszemazt Nyíregyházán, de Pesten sose ittam ásványvizet, a csapvíz teljesen normális, nem gusztustalan ízű, nem vegyszeres).
Ja igen, kétféle jogviszony van, az egyik a hagyományos bejelentős, a másik az, ha van az ember mögött cég, és akkor ún. "bruttó jogviszony" lehet.
Amúgy szórom az önéletrajzokat, mint bolond pék a lisztet, sehol semmi. Az a baj, hogy a szakmám kihalásos alapon működik (=kirakatrendező-dekoratőr), a másik szakmám ugyanilyen lutri (=ingatlanreferens), amit főiskolán tanultam, ahhoz meg műhely kell, oszt csinálni kell (=szobrász). Regisztrált munkanélküli vagyok vaegy hónapja, szoktam ott is ötleteket kapni, amik vagy eljutnak interjúig, vagy nem, de inkább nem. Nézem a képzéseket, amint lesz képzés, megyek (rendszeresen nézem, hogy milyen hiányszakmák vannak, vagy olyanok, amikben kevés ember van és több kellene). Úgyhogy ezek vannak.
Na, ez nagyon jó komment:) viszont másfelől meg szarügy, mert hosszú távon akar a fene tudhatóan szembehazudni embereket. Főleg úgy, hogy tudom, hog mire jó pl ez a bioptron és mire nem.
Azaz például _csodát_ nyilván nem tud tenni, és mégis azt kell beteg embereknek elmagyarázni, hogy de, csodát is tud tenni (holott Tatám példájából tudom, hogy azt azé má mégse, az ő évtizedek munkájával tönkretett érrendszerét érdekes mód visszavarázsolni nem tudta). Hát szóval basszus. Azt kell eldönteni, hogy egy-két-há hónapig bírom-e ezt a játékot, vagy első hónapban becsúszik három olyan vendég, aki Tatám kettő, és a hó végén azzal megyek el a cégtől, hogy bazki, nincs acélból a pofám, cső srácok.
Meg azért fizetni, hogy dolgozhassak, ez meg a másik, mert egyelőre ott tartok, hogy szó szerint egy vasam sincs, nem tudok _áldozni_ meg _befektetni_, hanem pénzért melózok, és szevasz, realitás, ez van.
Ezért örültem meg annak, amit a pasas magyarázott a kezdeti támogatásról, alapról stb. Ami nyilván egy idő után "elfogy" az enba alól (mint minden ilyen cégnél), de engem az eleje érdekel, hogy rögtön belevágnak a mélyvízbe,vagy szem előtt tartják azt is, hogy nekik jól dolgozó, nyugis munkaerő kell, nem egy nulla pénzért vadul gályázó rabszika...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!